Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.12.2004, 16:47   #12
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Realok
@Slawek - Twoje podejscie do tematu - Kolega pyta sie dlaczego padly mu - a + dzialaja, opisuje problem. Twoja odpowiedzia jest wyklad na temat TE i FE plytki, oraz udowadniasz jak wspanialy jest Benq. Nie odpowiadasz na temat. W Twoich odpowiedziach drazni mnie to, ze sa one do siebie bardzo podobne-we wszystkich zachwalasz Benq i wyzszosc tego napedu nad innymi. Po zapoznaniu sie z testami KILKU osob potwierdze to - Benq 1620 jest dobrym napedem, z pewnoscia jednym z najlepszych, jesli nie najlepszym oczywiscie (zalezy od kryteriow).
Dlaczego nie spytasz sie kolegi na jakich plytkach nagrywal? A jezeli bylyby to Verbatim pastel + i np jakis Hawk -? Czy w tym momencie dziwne byloby padniecie plytek? Ty od razu przechodzisz do napedu i wychwalasz Benq. Co to da koledze Kruku33? Nie obraz sie bo nie taki jest cel mojej wypowiedzi. Chce Ci poprostu pokazac ze wychwalanie Benq i opowiesci o TE i FE nie zawsze sa potrzebne.
Jak bardzo różnimy się podejściem.
Moje wypowiedzi są na temat i bardzo szczegółowe.
Odpowiedź bez uzasadnienia nic nie wyjaśnia.
Mówienie że Verbatim jest dobry a inna płytka jest gorsza to najprościej.
Może troszeczkę więcej. Nagrać jednakowym plikiem, porównać i pokazać innym. Tak właśnie robię.
Co w tym złego i dlaczego to Cię drażni. To że opisuje fakty i napęd który dobrze wypala.
Nec tak bardzo chwalony okazał się tylko dobrym napędem. Mam i używam.
Porównuje wypalone płytki.
Mogę zrobić porównanie. I pryśnie mit o tym napędzie.
To nie bajki tylko rzeczywistość.
Czy opisuję prawdę. Można sprawdzić. Kupić i nagrywać. I wszystko będzie jasne.
Ten napęd nie tylko ja zachwalam. Wszyscy na każdym Forum są mile zaskoczeni. A wyniki. 99/100. O czym to świadczy?

Ja się tylko dzielę swoim doświadczeniem i potwierdzam testami.
To jedyna słuszna droga. Pisać można wszystko. Ale należy potwierdzić testami. I wątpliwości wtedy nie ma.

Cytat:
Napisany przez Turboni
jak mie ma

a przetestowales wszystkie napedy dostepne na swiecie - nie

wiec nie mozesz powiedziec ze nie ma masz benq i pali ci dobrze to ok ale nie mow ze jest taki super , hiper i wogole najlepszy bo tak nie jest
To prawda nie przetestowałem.
Świat nie kończy się na Sławku i BenQ.
Ale testują też inni inne napędy. I opisują. Takich wyników nie osiąga żaden z dotychczas testowanych napędów. A testy dotyczą nie tylko wybranych nośników.
Napęd BenQ nie jest moim przypadkowym zakupem.
Każdy kupuje napęd w/g własnego przekonania.
Chętnie poczytam testy na naszym Forum innych napędów.
Napisałeś o nowym temacie i słusznie. Bo na Forum jest niewiele informacji o tym napędzie. Opisz wszystko.
Zachwalaj i popieraj testami. Mnie to nie przeszkadza a wiedzy nigdy za dużo.
Czekam na testy Plextora 716A. Wypadną dobrze to zamienię w miejsce Nec'a.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 11.12.2004 o godz. 17:25
slawekj jest offline