Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.12.2004, 20:06   #19
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki
No tak teraz wiem, ale to się nie uda, bo jak chcesz niby ustawić w ognisko czaszy dwa konwertery? aby mieć sygnał z tej samej pozycji satelitarnej. Tak jak już mówiłem ustaw na Hot Bird"a bo ma słabszy sygnał od Astry, a zeza daj na Astre i nie kombinuj, bo szkoda twojego czasu. Jeśli chodzi o czaszę to do zeza lepsza jest ta od cyfry, bo można dostać gotowy uchwyt. Jest tylko jeden problem, czy to się opłaca? Jeśli masz trochę miejsca kup trzeci talerz i już. Sam ma dwa na HB i Astre, bo uważam to za bardziej racjonalne, gdyż w każdej chwili mogę jedną z anten przestawić na innego satelitę i mieć dalej odbiór z tej drugiej, a wierz mi jest, na co czasem popatrzeć zwłaszcza na Thorze i Syriuszu, no i na Hispasacie trochę tego zostało.

Aha jeśli chodzi o karty DVB-S do kompa to mają one pewną wadę, a mianowicie małą wydolność prądową zasilania konwertera, więc z tego co czytałem i widziałem na własne oczy to nie każdy konwerter się do nich nadaje. Szczególnie polecane są Golden Interstar. Pozdrawiam
To chyba zronię tak jak mówisz.

Nie będę juz kombinował

A co do tych kanałów to są jakieś naprawdę ciekawe na Thorze i Syriuszu?

P.S.
Co do konwertera to zamówiłem właśnie Golden Interstar i Disqc Viper, bo takie polecają

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post