Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.12.2004, 12:31   #10
dk75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.05.2003
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Raczej nie... choć jak np. na secondary slave DVD rozpoczyna procedurę dostępu do płytki to explorer w tym czasie wisi i trzeba poczekac aż płytka będzie widoczna bo z gui systemu nic się nie zrobi - to jest wkurzające. Ciekawe czy na SATA jest tak samo.

Co do nagrywarki przez przejściówkę SATA - sam o tym myślę, tylko miałem za duże wydatki w tym miesiącu więc się to odsunie do stycznia...

Mój system dyskowy w tej chwili:
1. primary master - DVDRW
2. primary slave - kieszonka
3. secondary master - 80GB system
4. secondary slave - DVD
5. SATA 0 - 80GB

Tak dziwne ułożenie dysku systemowego i nagrywarki podyktowane jest... fatalnym ułożeniem gniazd IDE na płycie głównej. Kto %^$%#^#%@@ to projektował? Kanał primary na górze a secondary na dole a przecież w obudowach dyski są na dole a kieszenie na napędy optyczne na górze... #$^%$&^#$^&$%^#%... No i gdyby podłączyć dysk systemowy do primary a nagrywarkę do secondary to... taśma jest wyrywana z gniazda nagrywarki a po drodze jest ze 3 razy skręcana żeby przejść nad taśmą dysku i jeszcze się odkręcić żeby pasować do gnizada w nagrywarce.

Tak więc definitywnie przesiadam się na SATA.

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline