Cytat:
Napisany przez PaWCi0
Moze glupie pytanie, ale czy bios z pliku bin (od kolegi Bartka15) moge wgrac za pomoca programu Firmware Flashing Tool v.1.0? Bo tylko taka wersje posiadam...
Ewentualnie prosilbym jakis adresik do najnowszej wersji LtnFlash - szukalem nawet na googlach, ale wszedzie tylko opisy, zadnych konkretow.
Aha i jeszcze dla pewnosci - podczas wgrywania opcja Update Boot Code ma byc WYLACZONA?
|
http://cdrinfo.pl/software/strona.php?page=Utils-LiteOn
Cytat:
Napisany przez max66
Panowie mam ogromną prośbę nie dawno kupiłem Liteona 832S coś mu się pokićkało i zaczoł mi kiepsko palić markowe płyty innych nie stosuje bo jest totalne dno i dlatego też mam dwa pytanka:
1. Czy do wgrania nowego biosu wystarczy jak odpale orginalny biosik VS0E.EXE czy muszę zastosować się do użycia specjalnych programów.
2.Co i jak (krok po kroku jak dla laika) powinienem pozmieniać w ustawieniach systemowych i nie tylko aby ten proces przebiegł bez problemu.
Przepraszam za laickie pytanie ale poraz pierwszy piszę na forum i mam ograniczony dostęp do internetu aby przeczytać wszystko na ten temat - bo jest tego tyle że że głowa boli.
Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o pomoc
|
ad1) mozez wgrac exe i mozesz wgrac przez specjalny program ale najlepiej sciagnac omni zaznaczyc pare funkcji ktore poprawia jakosc nagrywania plus dodac baze i strategie dla nosnikow

ad2) przy exe nic nie musisz robic odpalasz wybierasz naped go go go i reset