Samemu kablem simlocka nie zdejmiesz. Kabel jest standardowo w zestawie z telefonem e616v. Simlock za 40-60 zł? Nie chce mi się wierzyć. W wielu miejscach kosztuje to ponad 100 zł. Na Allegro możesz kupić ten telefon bez simlocka za mniej niż 500 zł. Jeżeli masz zamiar go kupić, to kup odrazu słuchawki stereo, w zestawie jest mono i do mp3 się raczej nie nadaje (w Polsce w ogole słuchawek do Neca nie kupisz, te od Nokii 5510 i Philipsa nie pasują).
Tak w ogole to nie polecam tego telefonu - za duży, za mało pamięci, karty pamięci drogie, ograniczenie wielkości plików do 5 MB, baaaaaaardzo cichy dźwięk w słuchawkach, problemy z internetem (działa tylko w Idei) i mms-ami, w Heyah nie działają kody sieci (nie można np. sprawdzić stanu konta albo doładować go). Mam zamiar wymienić go na Motorolę V500, MPx200 albo E398.
Ogólnie to ten telefon się marnuje w polskich warunkach - bo możliwości ma duże, ale w Polsce mamy zacofanych operatorów GSM i większość możliwości pozostaje niewykorzystana (przede wszystkim videorozmowy, kompas, gps); do pełnej obsługi 3G pozostaje nam jeszcze sporo poczekać.
Jeżeli masz zamiar kupić ten telefon, to moje zdanie jest takie, że powinieneś tego dokonać w Polsce (kupić odrazu bez simlocka, bo z jego usunięciem jest masa kłopotów).
Ostatnio zmieniany przez ZiP : 14.12.2004 o godz. 16:18
|