Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.12.2004, 16:36   #20
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie interesowałbym się w ogóle modelami A925 oraz A835 z prostego powodu - są one ogromne, zbyt wielkie do niejednej kieszeni. Niedawno zastanawiałem się co lepsze - czy A835, czy E398 - funkcje te same, ale A835 nie ma w ogóle możliwości rozbudowania pamięci oraz jest za wielka. Natomiast E398 wydaje się interesującą propozycją, chociaż obsługuje karty TransFlash, które do tanich nie należą (karty te są zgodne z SD, tylko o wiele mniejsze; po zastosowaniu przejściówki pasują do urządzeń obsługujących karty SecureDigital). No i niestety - co ważne - E398 jest o kilkaset złotych droższa.

Myślałem też nad MPx200, ponieważ obsługuje karty SD, które są obecnie jednymi z tańszych (ich cena już osiągnęła poziom 50 groszy za 1 MB); maksymalna obsługiwana pojemność karty to 1 GB. Poza tym brak aparatu, ale na tym mi akurat nie zależy. Ciekawy wydawał mi się też SPV Orange - nie pamiętam modelu - ale miał dołączany aparat i przede wszystkim normalny system - Symbiana, a cena poniżej 600 zł

Modelu C975 nie znam, ale raczej odradzam ze względu na ogólną niechęć do całej serii Cxxx - to są telefony low end, z założenia mają mieć mnóstwo bajerów i być przy tym tanie. Chociaż ma duży wyświetlacz, obsługę kart TransFlash, mp3, aparat vga - czyli tak źle się nie zapowiada, musiałbym się jednak dokładnie zapoznać ze specyfikacją oraz opiniami innych przed zakupem tego telefonu. Na wstępie odrazu znięchęciła mnie pamięć - jedynie 2 MB

BTW. Nec e616v obsługuje karty tylko do 128 MB.

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 15.12.2004 o godz. 16:43
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post