Dyskusja: BenQ 1620
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.12.2004, 20:12   #402
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
SOFT SOFTEM, WYNIKI WYNIKAMI, A ŻYCIE I TAK PÓŹNIEJ POKAZUJE CAŁKIEM CO INNEGO...
Hoho, nie spodziewal sie tutaj tej reguly promowanej przeze mnie od dawna, ale do rzeczy.

Postaram sie powiedziec wprost:

Mowienie ze QScan daje ocene czystej plyty i w zwiazku z tym uznawanie ja za zla czy dobra, to hipokryzja.

Post 327:

TE przy scanie x8 daje zwalona koncowke zwalona koncowka.
Co sie stalo niesamowitego ze nagle test PI/PIF dal w wyniku bardzo dobra koncowke i gorszy poczatek (jak pisales wczesniej bledy PI sa malo wazne bo sa korygowane itp... a bledy PIF sa duzo wazniejsze) - CUD.

Posty 306 i 308:

Plytka TDK. Na Qscan x16 widac ze pkt krytyczny jest w okolicy polowy plytki (troche dalej niz polowa), ale wynik testu PI/PIF zdaje sie tego nie dostrzegac !!
wynik 88

Post 314:

Tym razem QScan dal plaski rownomierny wynik, ale golym okiem widac ze PIF jest wiecej pod koniec plytki.
wynik 92

I teraz MEGA hipokryzja:

wieszanie psow na TDK bo jego kiepska plytka przy nagraniu x16 (i brzydkim wykresie QScan, jakze kompletnie nieprzydatnym) daje wynik Nero 88.

swietny Verbatim ktory przy nagraniu x16 (i plaskim - wrecz idealnym wynikiem QScan) daje wynik Nero 92.

Ta kolosalna roznica 4 pktow sprawila, ze plytki TDK zostaly przez autora zmieszane z blotem, a plytki Verbatim zostaly beatyfikowane.

Konkluzja.

To jest narzedzie ktore wiecej przeszkadza niz pomaga i daje zniekompetentne wyniki. Co z tego ze program mi powie - rekomenduje plytke do nagrania x8 , a x12 juz nie skoro roznica wyniku wypalenia miedzy tymi predkosciami jest minimalna (no jak uznajemy ze wierzymy wynikom Nero to 4% !!).

ZADEN REALISTA MAJACY GLOWE NA KARKU NIE DA WIARY TYM WYNIKOM.

Prosze w to uwierzyc i przestac wciskac kit innym, ze jak Qscan powie bee to plytka jest bee, bo poki co wiecej jest dowodow przeciwko temu twierdzeniu niz ich popierajacych. A jezeli QScan nie ma dawac odpowiedzi czy plytke powinno sie nagrywac z jakas prekoscia czy nie, ale jedynie "rekomenduje bez zobowiazan", to ja osobiscie wszystkie plytki "rekomenduje bez zobowiazan" do nagrywania na wszystkich predkosci i dzieki temu nawet nie majac napedu DVD dostaje sie efekt QScana

Troche czasu wam zajalem, ale raz na 4 dni mozecie mnie poczytac
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post