Dyskusja: Co wybrac... ???
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.06.2002, 13:13   #17
TOMMYx
Gość

Cytat:
kremator (15-06-2002 12:32):
Po pierwsze czuje sie zaszczycony odpowiedzia samego bossa tego forum - czyli majoneza co do twojego stwierdzenia ze kazda myszka swoj ogonek chwali zgadzam sie calkowicie - choc przyznam sie ze jak kupie jakis sprzet ktory nie spelnia oczekiwan to jade po nim rowno (i staram sie szybko go pozbyc) - ale to co mnie najbardziej interesuje to kwestia ktora wyplynela - mianowicie stwierdzenie ze Liteon nie pali wszystkich plyt - chcialbym posluchac tutaj opinii uzytkownikow Liteona na ten temat - jak to z tym jest panowie (dodam ze wlasnie o takie mi opinie chodzilo - za lub przeciw konkretnej firmie) - i jak to ma sie sprawa z LG? Userzy LG - czy rzeczywiscie ten model x32 to cud miod i orzeszki - czy jednak byly jakies zgrzyty ? (co do trybu PIO-MODE 4 to jakie jest rzeczywiscie obciazenie kompa przy nagrywaniu - bo ktos mi mowil ze przy Athlonie 1400 nie jest ono wieksze niz 2-3%)
Pozdrowionka
Jak już wiesz, mam LGx32, którą niedawno kupiłem.
Wypalając płytkę podczas ściągania filmów przez DC++ i muzyki przez audiogalaxy wykorzystanie procesora sięga granicy 10-14 %. Myslę, że nie jest tak źle, ponieważ mam Duron'a 750, WinXP i 256 SDRAM.
Kupując nagrywarkę, miałem wybór między modelami w przedziale cenowym do 400zł, bo na tyle było mnie stać. Wypalam płytki tylko do własnych potrzeb ( jak już ktoś to określił- domowe ciasteczka :-) ) i jak narazie jestem zadowolony. Dzisiaj rano widziałem się z kumplem, który ma LiteOn'a x40 i sobie go chwali.
Ale myślę, że określenie "cud miód i orzeszki" dla LGx32 jest trafne tylko, jesli ktoś chce przeznaczyć te 350 do 400 zł za nagrywarkę (teraz pewnie są jeszcze tańsze).
A ile tak w ogóle chcesz przeznaczyć złotówek na ten sprzęt ??
Widzisz, to wszystko zalezy od tego, ile kasy chcesz przeznaczyć, co chcesz na niej przecinać, czy będziesz wypalał na niej 'backup-y" ;-) tylko dla siebie, czy też dla kolegów, na jaką partie nagrywarek trafisz, etc, etc...

A tak na marginesie, tak naprawdę, żeby dać opinię o nagrywarce, trzeba ją eksploatować nie dwa tgodnie czy 2 miesiące, ale o wiele wiele dłużej. Tak wiec opinie takich użytkowników jak ja, na dzień dzisiejszy, nie mają zbyt dużej wrtości. Powiem Ci za min. 6 miesiecy, jak się sprawuje mój LGx32 :-)