Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.12.2004, 23:47   #65
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A czy wogole ktos ma procz Sławka tego Benka ?
Ja bym za bardzo na opinni jednego uzytkownika nie polegal.

Skoro to taki boski naped, to czemu ma problemy z RAW-DAO ?
W sumie to chyba kazda gierka w tym trybie byla nagrywana
Bo przeciez podstawowym trybem w programach do powielania (Alkohol, CDRWin i inne) jest wlasnie RAW-DAO. SAO to jest dobre do nagrywania plikow z dysku przez Nero

Oczywiscie ze nagrywarka DVD nie bedzie jedynym napedem w kompie.
Ale jak sie trafi gierka do skopiowania ? A czasem sie trafia...
Z tego co juz wyczytalem Toshiba na "4 owieczki" jesli chodzi o kopiowanie zabezpieczen. Niestety moje napedy (CDRW Plextor oraz DVD Asus) nie maja az takich parametrow. Ledwo co daja sobie rade ze starym Safediskiem 2.0. Wiec oczywiste jest, ze gierki bede zgrywal i nagrywal w nagrywarce DVD ! Nie bedzie to czesto, ale jednak.

Poza tym nie rozumiem opinii, ze Beneq ma doskonala jakosc zapisu, a Toshiba nie ma. Skad niby to wiadomo ? Testowal to juz ktos ? To raczej Toshiba jest bardziej znana i doswiadczona firma jesli chodzi o napedy optyczne. A jakis "beneq" - co to wogole za firma, skad ona sie wziela ? Czy ktos rok temu o niej slyszal ? Nie mowie ze to firma zla... ale jakie ona ma doswiadczenie w produkcji napedow optycznych ? Szczegolnie w porownaniu z Toshiba

I mam nadzieje, ze jeszcze W TYM ROKU zobaczymy na stronie oczekiwany od prawie 2 miesiecy test tego napedu Test BenQ tez by sie przydal i Pionieera rowniez. A tu niestety testowane sa prawie same liteony... i jeden NEC

Juz sie dowiedzialem
BenQ to byly ACER. Zmienili nazwe tak samo jak LG to byly Goldstar.
I slusznie, bo Acer nie kojarzyl sie nigdy z dobra jakoscia. Firme Acer stawialo sie na rowni z innymi koreanskimi koncernami jak Samsung czy Goldstar (teraz LG). Jakos mi sie wierzyc nie chce, ze obecnie Acer (tzn BenQ) taki sie zrobil "king of quality".

Ostatnio zmieniany przez DanielP : 17.12.2004 o godz. 00:20
DanielP jest offline   Odpowiedz cytując ten post