Cytat:
|
Napisany przez manmagic
panowie mialem ten sam problem z litkiem 1633s ale wymienili mi na nowy(nie mogl po sobie przeczytac!) testowalem rozne nosniki...i wiecie co wam powiem....bardzo dobrze nagrywa na plytach GIGA MASTER +R 4x !!!
Jeszcze takich wykresow w k-probe nie mialem na zadnym nosniku!! polecam sprobowac!
|
Tak jak pisałem, mi również dobrze wypala na niemarkowych płytach! Problemy są natomiast z niektórymi markowymi płytami! To że Tobie dobrze wypala na płytach "super Hi Speed data deluxe" z marketu Geant nie znaczy, że pomogła wymiana nagrywarki. U mnie miesiąc temu też nie chciało nagrywać i odczytywać z tanich płytek, ale po zmianie biosu na najnowszy już zaczęło (przypuszczam że Tobie wymienili na sprzęt z nowym biosem). Niestety, nowy bios nie naprawia błędów związanych z odczytem Verbatim -R i kilkoma innymi, niby pewnymi płytkami.
Bardzo proszę dyskutantów o niewypisywanie rzeczy typu "a ja mam 1633S od pół roku, nagrałem tysiąc płyt Hawk i dobrze wszystko działa, polecam nagrywarkę", bo to bez sensu. Bo akurat Hawki to w miarę dobrze nagrywa (owszem, są odrzuty).