Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.06.2002, 11:49   #4
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Grzeniu, ale własnie test na overburning - z tego co się zorientowałem - polega właśnie na tym, że napęd symuluje wypalanie do czasu wystąpienia błędów. No może się mylę, ale dziękuję za podpowiedź. Spróbuję skorzystać z nero CD Speed. Ponadto, jak juz pisałem, test taki wychodził poprawnie przy okazji sprawdzania max. pojemności nagrywarką LG CED-8120B. Będę jednak próbował dalej nero cd speed, jak sugerowałeś i dam znać

Hawk, ja próbowałem właśnie zapełnić nadmiarowo płytę, kóra niby przeszła pozytywnie symulację zapisu. Jeśli masz taką nagrywarkę, to spróbuj wykonać symulację zapisu czegoś, czego jest zbyt dużo dla danej płyty i wsłuchaj się w pracę mechanizmu, czy pod koniec procesu symulacji nie będą jakieś dziwne dźwięki (jakby napęd ponawiał próbę zapisu). To będzie b. ciche. Ewentualnie na samym końcu napęd może się rozpędzać. Oczywiście zwróć uwagę na komunikaty po zakończeniu symulacji. Ja do swoich testów z zapisem takowego materiału użyłem CDRW, aby sprawdzić jak to jest faktycznie z pomieszczeniem danych na nośniku. Podobnie testowałem na różnych CD-R (ale tylko symulację).

Wczoraj nie zdążyłem sprawdzić w nero CD Speed, może dziś się uda.
Fantomas jest offline