|
Zainstalowalem tego ffdshow, ale tam juz zupelnie nie wiem o co chodzi. Sama konfiguracja, dziwiek, obraz... ale o wklejaniu nic tam nie znalazlem.
Jesli jednak mialbym sprobowac tym sposobem o ktorym piszesz, to rownie dobrze moglbym wkleic te napisy do filmu za pomoca VD, i w nim tez zapisac film jako *avi, a nastepnie przekonwertowac go w TMPGEnc do mpg. Tak tez postanowilem zrobic. Ale zanim zaczne, sprobowalem jak bedzie z dzwiekiem, bo z tym zawsze mialem najwiekszy klopot. W TMPGEnc zaladowalem film, i jak wyczytalem z instrukcji na waszej stronie, sciezka dzwiekowa powinna sie zaladowac sama, tak jednak nie jest. Wobec tego w VD wyodrebnilem ta sciezke do pliku *wav, i wstawilem ja do Audio File w TMPGEnc. Dalem next, ustawilem w Clip Frame co trzeba i next. Wyswietlil sie pasek z czasem jaki bedzie film na plytce zajmowac, Next... OK. I rozpoczela sie konwersja, po minucie, dwoch, przerwalem proces, aby sprawdzic jak z dzwiekiem bedzie. Odpalilem ten przekonwertowany urywek, dzwiek byl, i chociaz trzeszczal (chyba jakichs codekow mi brakuje), to jednak byl, z tym, ze problem polega na tym, ze dzwiek slychac w przyspieszonym tempie. I tutaj potrzebuje pomocy.
|