Dyskusja: Liteon Lvw-5005
Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.12.2004, 14:08   #3
WG
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.11.2004
WG w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam andi52,
Dzięki za odpowiedź.
Chyba jednak nie o to mi chodziło.
Jak napisałem w postcie inicjującym dyskusję, ktoś przywiózł mi z USA nagrywarkę LITEON LVW 5005. Nagrywarka ta nie daje się dostroić do polskiej CATV. Sądzę, że lekarstwem na tę dolegliwość jest wymiana fimware'u. A może masz inne zdanie na ten temat?

Przechodzę do sedna sprawy. Skąd wziąć właściwy firmware? Postępując zgodnie z Twoimi zaleceniami, wszedłem na stronę http://www.liteonit.com/DC/english/d...p?sn-style=NEW, wpisałem EUROPE i wpisałem SN mojego urządzenia (0102-1140-0086-G2B9......). Otrzymałem komunikat >>> >> > The SN you specified is not correct, please try again!! < << <<<.
W chwili gdy wpisałem USA/CANADA zamiast EUROPE otrzymałem instrukcję ściągnięcia firmware'u z pliku LINFA1091.ESU.0102.114x.rar zawierającego firmaware (jaki ). Oczywiście nie zrobiłem tego bo i po co!

Czy możesz podać mi inny sposób uzyskania firmware'u który jest, Twoim zdaniem, godny zaufania?. Np. tego 0055.
Oczywiście, zdaję sobie sprawę że, zawsze może się okazać iż, w tym urządzeniu siedzi jakiś diabełek który nie dopuści do wgrania w nie firmaware'u przeznaczonego dla Europy i koniec. Wtedy bedę miał zamiast nagrywarki DVD, odtwarzacz DVD z możliwością nagrywania (pamiętasz, były takie dziwolągi w epoce pierwszych magnetowidów które, nie posiadając własnej głowicy, korzystały z głowicy telewizora).
Może jednak tego diabła w ogóle nie ma a może jest jakiś jakiś inny sposób rozwiązania tego problemu?
Może wreszcie znasz kogoś kto może rozwiązać mój problem w zamian za sensowne wynagrodzenie?

Mam nadzieję że nie zanudziłem.
Pozdrwiam,
Wesołych Świąt.
Wojtek (WG)
WG jest offline   Odpowiedz cytując ten post