Dyskusja: nFORCE
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.12.2004, 00:21   #10
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez adixo
Wifi to jednak miły dodatek, zwłaszcza że poprzez wifi łącze się w drugim pokoju z DVD KISS model 1500 i filmy w divx oglądam prosto z kompa na TV
No naprawdę fajna sprawa to Wifi ...

W Asus-ie podoba mi się jeszcze to, że od razu jest na NB pasywne chłodzenie. Ja miałem już na samym początku zabawę z wymianą standardowego, słabego wiatraczka na radiator zalmana NB47J. Nie obyło się również bez chłodzenia SB, ponieważ po jego rozgrzaniu zaczynał charczeć dźwięk (co prawda nie miałem jeszcze wtedy dobrze wentylowanej obudowy, możliwe, że teraz ten efekt by nie wystąpił).

Cytat:
Napisany przez adixo
ps. a co do wiatraczka to przesiadłem się z Whisper rock IV na Pentagram QC-80 Cu
Ja z początku miałem Pentagrama QC-80 AlCu, ale nie spełnił moich oczekiwać. Właściwie nie wiem co było nie tak. Znajomi twierdzili, że źle go dokręcam, a ja go tak dokręcałem, że za 3 czy 4 razem nadkruszyłem rdzeń procka (na szczęście działa). Potem próbowałem szlifowania, różnych past termoprzewodzących i nic. Sprawa wyglądała tak, że po 15 minutach nagrzewania burn k7 temperatura przekraczała 65 st. C (przy około 2000 rpm). Szybko się go więc pozbyłem i nabyłem prawdziwe cudo jakim jest - Gigabyte 3D Cooler Ultra Super Silent. Przy jakiś 1600 rpm (słyszalny ale tylko w nocy) temperatura nie przekracza mi przy zwykłej pracy 50 st. C. Jakby ktoś był ciekaw to polecam test http://www.benchmark.pl/artykuly/rzu.../strona-1.html.

edit: dopiszę jeszcze, że teraz po 3 godzinach pracy mam 47 st. C a w stresie (15 minut burnk7) jest 56 st. C

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 21.12.2004 o godz. 00:32
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post