Cytat:
Napisany przez Slavekx
... a konkretnie?
Ja miałem Plextora 8-4-32, teraz mam Teac 540E i DVD Toshiba i jakoś nie narzekam. Płytki też zrzucam do wave-a, bo czasem je poprawiam i nagrywam c CDText-em (na Plextorze x4 a na Teac-u x 16). Gdy obie nagrywarki nie mogły sobie z czymś poradzić, robiła to Toshiba. Napisz, co Cię nie satysfakcjonuje w Twoich nagraniach i jakich nośników używasz oraz z jaką prędkością nagrywasz....
|
HEH nagrywasz na Teacu który został wymieniony jako dobra nagrywarka do AUDIO więc może dlatego nie usłyszałeś różnicy? Ja swoje płyty porównywałem na sprzęcie audio wartym kilkanaście tysięcy zł i musze powiedzieć ,że różnica była bardzo wyrażna . Nawet porównując je póżniej na moich średnich głośniczkacz komputerowych słychac różnice !! oczywiście płyta jest odtważana u mnie na kompie w tym samym napędzie na którym zgrywałem oryginała do WAVEa czyli DVD ASUS 16x E616. Pisze to bo ja nie potrafie wychwycic różnicy między oryginałem a wave-m. Natomiast wyrażnie słysze ,że kopia już odbiega dużo od wava jakością materiału audio . Pytasz jak brzmi kopia w stosunku do oryginału ? Najprościej można to określić tak ,że brzmi jak za kurtyną, scena audio nie jest już tak wyrażna , wysokie i średnie tony nie są już takie szczegułowe . Wysokim tonom brakuje również już tej perlistości która jest na oryginalnym CD. Myśle,że ta różnica wynika przede wszystkim z procesu nagrywania bo nie śłysze różnicy pomiędzy oryginałem a zgranym wavem . Mysle również ,że większa ilość błędów CL mogła spowodować to ,że przekaz audio tak wyrażnie "przybladł". Ja u siebie nagrywam z prędkością 8x - wybacz ale nie chce mi sie czekać dłużej niż 10-11 min na płyte . Właśnie dlatego pytam o nagrywarke bo chce nagrywać szybciej a lepiej nawet przy 16x czy 24x .
Może sprecyzuje moje pytanie :
CZY JEST JAKAŚ NAGRYWARKA DOSTĘPNA OBECNIE NA RYNKU KTÓRA BARDZIEJ NIŻ INNE NADAJE SIĘ DO NAGRYWANIA PŁYT CD AUDIO

??
Nagrywałem na płytach Dysan Audio