Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.12.2004, 11:16   #9
HSRPolish
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.12.2004
HSRPolish w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
... a konkretnie?
Ja miałem Plextora 8-4-32, teraz mam Teac 540E i DVD Toshiba i jakoś nie narzekam. Płytki też zrzucam do wave-a, bo czasem je poprawiam i nagrywam c CDText-em (na Plextorze x4 a na Teac-u x 16). Gdy obie nagrywarki nie mogły sobie z czymś poradzić, robiła to Toshiba. Napisz, co Cię nie satysfakcjonuje w Twoich nagraniach i jakich nośników używasz oraz z jaką prędkością nagrywasz....
HEH nagrywasz na Teacu który został wymieniony jako dobra nagrywarka do AUDIO więc może dlatego nie usłyszałeś różnicy? Ja swoje płyty porównywałem na sprzęcie audio wartym kilkanaście tysięcy zł i musze powiedzieć ,że różnica była bardzo wyrażna . Nawet porównując je póżniej na moich średnich głośniczkacz komputerowych słychac różnice !! oczywiście płyta jest odtważana u mnie na kompie w tym samym napędzie na którym zgrywałem oryginała do WAVEa czyli DVD ASUS 16x E616. Pisze to bo ja nie potrafie wychwycic różnicy między oryginałem a wave-m. Natomiast wyrażnie słysze ,że kopia już odbiega dużo od wava jakością materiału audio . Pytasz jak brzmi kopia w stosunku do oryginału ? Najprościej można to określić tak ,że brzmi jak za kurtyną, scena audio nie jest już tak wyrażna , wysokie i średnie tony nie są już takie szczegułowe . Wysokim tonom brakuje również już tej perlistości która jest na oryginalnym CD. Myśle,że ta różnica wynika przede wszystkim z procesu nagrywania bo nie śłysze różnicy pomiędzy oryginałem a zgranym wavem . Mysle również ,że większa ilość błędów CL mogła spowodować to ,że przekaz audio tak wyrażnie "przybladł". Ja u siebie nagrywam z prędkością 8x - wybacz ale nie chce mi sie czekać dłużej niż 10-11 min na płyte . Właśnie dlatego pytam o nagrywarke bo chce nagrywać szybciej a lepiej nawet przy 16x czy 24x .
Może sprecyzuje moje pytanie :
CZY JEST JAKAŚ NAGRYWARKA DOSTĘPNA OBECNIE NA RYNKU KTÓRA BARDZIEJ NIŻ INNE NADAJE SIĘ DO NAGRYWANIA PŁYT CD AUDIO??
Nagrywałem na płytach Dysan Audio
HSRPolish jest offline