Dyskusja: kompresja muzy
Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.12.2004, 00:02   #43
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
to nie sa bajki tylko wnioski ludzi min z hydrogenu - jak ktos nie slyszy - bardzo dobrze ze nie slyszy, bedzie szczesliwym czlowiekiem bo samochod czy pralka bedzie stala wyzej w hierarchii zakupow niz filtr napiecia za 20tys zlotycj
zapewne panowie z hydrogenu bardzo postarali się aby to usłyszeć, czy jest to jednak do osiągnięcia w warunkach domowych ,co do samochodu, pralki i filtra to w zupełności się zgadzam
Cytat:
ale na boga, nie wciskajcie innym ze nie ma roznic! roznice sa, tylko ze wy ich nie slyszycie
mam dobre hasełko reklamowe, MPC ***8211; różnica, której nigdy nie usłyszysz ...
Cytat:
ps. profil extreme w mpc nie jest uzywany - zrob ten sam test dla -q9 lub -q10 i podaj wyniki
wybrałem po prostu ostatni profil z listy jaką pokazał mi EAC, sądząc, że jest on najlepszy, a nie miałem wcześniej styczności z MPC

Oto uaktualnienie testu z kodekiem w wersji 1,15s i -q10, zapraszam ponownie na stronę:
Test Mp3 kontra MPC - www.republika.pl/arepo/index.htm
Cytat:
nikt kto uzywa mpc nie przejmuje sie wielkoscia pliku, na pewno nie do tego stopnia zeby tak maltretowac bitrate kiedy nie jest to konieczne
nie przejmowanie się wielkością pliku i kompresja jakoś mi do siebie nie pasują
Cytat:
ps. mpc 1.14? a czemu nie 1.15r?
gdzieś wyczytałem na podawanych wcześniej stronach: mppenc 1.14 is the recommended encoder version

pozdrawiam