Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.12.2004, 20:59   #2551
wiad
Bywalec

Data rejestracji: 06.11.2004
wiad w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skoro już mowa o esperanzach... Faktycznie ich pierwsze partie (1x) były całkiem niezłe (ID TDK z tego co pamiętam), potem weszły 2x, a potem z ID Auvistar czy coś takiego, które jakościowo były już mocno problematyczne. Dlatego nieprawdziwe jest stwierdzenie, że firma X robi dobre nośniki. Mało tego... Wspomniany zacinający się Platinum (Ricohjpn) dla mnie do stacjonarki się nie nadaje, ale np. na kompie do oglądania - rewelacja. Zobacz... napiszę, że dno - okaże się to nieprawdą dla człowieka z kompem, napiszę, że hit - zbluzga mnie ktoś, kto ma stacjonarkę taką jak moja. Owe wykresy w Kprobe czy nero mogą się znacznie różnić ze względu na BIOS, palnik, czy "humor" tegoż w danej chwili. I to przy tej samej płytce. Rzecz jasna, że prawdopodobieństwo trafienia w kanał dla TDK, Verbatim czy Sony jest mniejsze niż dla Vakos, Esperanza czy Axe eco, ale to już wynika z samej marki i ceny nośnika - tu nie trzeba wykresu by się zorientować, że płytka za 3zł jest lepsza od tej za 1zł. Tak jak bez testu wiem, że Mercedes A jest lepszy od poloneza. O tym mowi cena. Gdyby markowe kosztowały tyle co shit to test miałby może promil sensu, a tak... lipa.
wiad jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online