|
- na mojej stacjonarce bywa, że Platinum +R się zacina, mimo tego, że nośnik działa super na kompie. Z kolei Platinum -R też bywa przycięty, ale znacznie mniej. Stąd mój wniosek. Co więcej - minusy sprzed 2 lat działają wyśmienicie. Więcej spodziewałem się po Platinum +R, aczkowiek np. Dysan +R już działa OK. niemniej - testując różne nośniki zdecydowanie łatwiej jest mi trafić na plus nie działający niż na minus.
- Minusy są zdecydowanie tańsze. Bez problemu można nabyć minus w cenie <80gr/szt. w tej chwili, podczas gdy najtańsze plusy są jeszcze >1zł. Wynika to z faktu, iż plus opracowały bardziej znane firmy i niestety trzeba im teraz płacić kasę za patent. Temat był tyle razy poruszany, że na pewno wiecie o co chodzi.
legion: chyba się trochę gubisz w zeznaniach... z jednej strony piszesz, że minusy bardziej zaleca się do plików i filmów, z drugiej, że nie zawsze działają, więc się... mniej zaleca? Zerknij chociaż na Allegro i porównaj liczbę ofert dla -R i +R. Potem sprawdź głównych producentów i zobacz jak łatwo nabyć -R, a jak trudno np. TDK +R 8x w cake. Ciekawe dlaczego :-)
|