|
Ja też zdaje w tym roku nową maturę.
Z polskiego to ma to wyglądać tak, że trzeba opracować jeden z wcześniej wybranych tematów. Na maturze trzeba przedstawić ten temat, opowiedzieć, można (a nawet wskazane jest) zrobić jakąś plansze, plakat, można przynieść rekwizyty. Ogólnie trzeba tak nawijać (zresztą jak chyba na każdym egzaminie), żeby jak najwięcej powiedzieć, żeby komisja nie miała pytań, żeby nie było niedomówień.
Zobaczymy co to będzie. Ja wybrałem temat "Świat reklam - dokonując analizy językowej różnych reklam, wyjaśnij, jaki obraz one kreują". Ciekawy temat, można dużo napisać, aczkolwiek nie wiem czy nie aż za bardzo szeroki, nie wiem czy się przez to nie wkopałem.
"Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________
|