Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.12.2004, 02:23   #11
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kiedys mi ukradli Baseballówkę Nike'a , nie byloby nic wielkiego ,gdyby nie to ,ze przez bardzo dlugi czas szukalem wlasnie takiego typu (powiedzmy ,ze sie spoznilem w stosunku do mody ). Mialem wtedy jakies 14 lat , zalozylem raz... do kosciola w drodze powrotnej ją.. straciłem...A jak mialem 13 lat... podążając na lekcje angielskiego zostalem bezczelnie pobity przez 7 osobową grupkę "przyjaciół" w centrum miasta.... niby nic wielkiego sie nie stalo (troche glupio bylo chodzic z fioletowym okiem i nosem ) ,ale straszny mi uraz psychiczny został po tym zdarzeniu ,obeszlo sie bez moczenia po nocach,ale do tej pory mam taki "paraliż" ,ktorego nie moge przelamac (moze sie w koncu uda). Jak ktos sie przyczepi to ja od razu wymiękam (sam nie wiem czemu , taka bezwarunkowa reakcja). Tak jak kolega wyzej powiedzial , chodzic w 2,3 osoby to podstawa ,ewentualnie miec przy sobie jakis gaz ( zaden wstyd), paralizator (troche kosztuje i jest karalny) lub jak ktos lubi po prostu tak jak bandyci jakis nóż ( ja wiem ,ze nie mialbym odwagi go uzyc , no chyba ze w jakims akcie desperacji),ale to moze jeszcze bardziej rozwsieczyc oprawców szczególnie jak tylko chcemy nastraszyc (wiem z autopsji). Najlepsze wyjscie to rozbudowa fizyczna. Pochodzic na silownie (tylko nie zaden koks , po prostu powyciskac), ewentualnie cwiczyc w domu lub jakis boks (to jest niezle ,ale do tego trzeba miec zamilowanie)o sztukach walk nie wspomnę.Nabrać pewnosci siebie i dac nauczkę pasożytom. Ciezkie czasy.... niedalej jak 2 tygodnie temu wracalem sobie z 3 kolegami autobusem od kolezanki okolo 21:30,jedziemy sobie jedziemy , obok siedziala grupka 20 paro latków w tym jedna dziewczyna i w koncu wysiadają i tak sobie na nich patrze ,a nagle jeden calym impetem uderzył jakiegos studenta stojącego na przystanku. Oczywiscie jak kierowca to zobaczyl to zatrzymal autobus i wysiadl ,ale "władcy Zielonych Wzgórz" szybkim krokiem sie oddalili ,wiec juz nic dalej nie robil . I tak to sie skonczylo. Ja rozumiem ,zeby ktos zawinil ,ale to kompletnie nic ,stal sobie chlopak i tyle. Od dawna jest tak w waszych miastach ? (bo domyslam sie ,ze wszedzie tak jest). U mnie zaczelo się gdzies w 1996-1997 roku.