INTERNET W a925 (Era)
1. w Control Panel/Connections/Internet accounts dodaj nowe konto (NEW) i nazwij je "erainternet", w Other timeouty zostaw tak jak są.
2. Connection type "GPRS"
3. W zakładce Advanced/Server wpisujesz "erainternet" we wszystkie pola czyli w: username, password oraz adress. (Ja w Idei User name and password... mam ODZNACZONE a tylko w adresie mam
www.idea.pl)
4. W zakladce "log in" zostawiam zaznaczone" Get IP automatically" oraz "Get DNS automatically" ( W Idei mam Get IP automatically ZAZNACZONE ale w Get address automatically mam ODZNACZONE i wpisy: Type - IPv4 a primary DNS i secondary DNS takie jak podaja na stronie idei. Myślę, że ERA też ma to na necie podane)
5. W zakładce "proxy" ODZNACZONE czyli nie wpisujemy nic.
6. W zakładce "Other" zaznaczam oba chceckboxy czyli: "Enable PPP extensions" oraz "Plain text authentication".
7. Potem w po wejsciu do Webrowsera i wpisaniu adresu strony wyswietla mi sie "Connect to 3 services" i musze wybrac połaczenie (mamy do wyboru to stworzone czyli "erainternet" oraz oryginalne Szwedzkie "3uppkoppling-GPRS, którego nota bene nie da sie wykasowac)
8. Connect i wszystko działa. Komp łączy się z fonem przez program mRouter, który jest na płycie. Możliwe połączenia to Irda, Bluetouth i USB. Ja się łączyłam przez USB więc reszta to dla mnie tylko teoria.
by Antonio edit Magda