Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.12.2004, 14:05   #7
EonsTimE
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2003
EonsTimE zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gegu
poprostu denerwuje mnie takie podejscie ludzi ze nie chce im sie chwile poszukac i odrazu pisza zeby im cos podeslac. mam liteona. MTKFlash musi byc powzyej v.1.80 zeby poprawnie dzialal z ta nagrywara. a prubowales ja ozywic za pomoca tych flasherow pod win od asusa?? sprubuj roznymi wersjami moze ktoras go postawi, nie zaszkodzi sprobowac
Wierz mi że szukałem Tylko w necie nie ma binów do tej nagrywarki bo panuje powszechne mniemanie że mtkflash pod dosem jej nie czyta ani nie pisze. Tymczasem u mnie 'czyta'. Flashowałem w życiu już niejeden sprzęt i wiem że czasami trzreba próbować do skutku :cool: Pod Winem nie mogę jej sflasować progsem od Asusa, bo on musi widzieć że ten sprzęt jest podłączony- inaczej się wyłącza (sprawdzałem wersjami 1.00, 1.01, 1.02, 1.03). Nawet rozpakowałem tego flashera UPXem i szukałem wewnątrz hexedytorem czy nie ma w środku 'RAW-czystego' flasha, ale chyba jest jeszcze dodatkowo spakowany/zaszyfrowany i nie zdołałem go stamtad wyciągnąć. A progs Asusa nie widzi jej bo wcześniej sam spartolił robotę i BIOS wogóle jej nie łapie- przy próbie rozpoznania zatrzymuje się na dłuższą chwilkę, ale dalej nic. Nie pali się na niej żadna dioda ani nie wysuwa tacki. Ale mtkflash ją widzi- nawet po wpisaniu mtkflash r /m /b (bez cyferki który kanał IDE ma czytać), pokazuje mi listę że na Sec Masterze jest dostepny napęd (Asus). Czyli w skrócie- potrzebny mi ktoś kto ma taki napęd i podrzuci mi czysty firmware. Bo w necie takie go nie ma. Jak ktoś jest chętny, moge się pochwalic co wyciągnąłem ze swojego sprzętu.
Pozdrawiam i thx za zainteresowanie.
EonsTimE jest offline