Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.06.2002, 00:58   #8
albertartu
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.07.2001
albertartu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam WD Caviara 40GB EB i to ten z tych starszych odpowiednik U6 Seagate, oprócz tego mam 3szt. Baracuda II 20GB, Baracuda III 20GB i Baracuda IV 80GB. Niestety żadna z tych Baracud nie jest lepsza od Caviara. Przy kopiowaniu małych plików jest Caviar, przy kopiowaniu dużych np filmów lepszy jest Caviar. Nie wiem jak Maxtor, ale Seagate z Baracudami zszedł na psy, dość że głośniejsze od takiego "dziada" jak Caviar to do tego jeszcze wolniejsze. Nawet Baracuda IV nie jest taka piękna jak ją malują. Caviar ma bardzo wyrównane kopiowanie, natomiast Baracuda IV bardzo skaczące i nierówne. Ten Caviar ma 5400 obr/min więc nie powinien nawet marzyć o dorównywaniu dyskom z 7200 obr/min, jednak fakty mówią inaczej. Nie miałem możliwości ztestować Maxtora, więc nic na jego temat nie powiem. Dla dociekliwych dodam że testy kopiowania przyprowadzałem na płycie solteka z KT133, z około 30tys plików od 50 bajtów do 500 kb i żaden z powyżyszych dysków nie wygrał z Caviarem, ciekawe Kopiowałem z partycji na partycje i z katalogu do katalogu na danej partycji.
albertartu jest offline   Odpowiedz cytując ten post