Odpowiem dosyc dlugo bo kupowac kota w worku jest niedobrze. Po pierwsze nie nalezy wydawac zbyt duzo bo sie to nie oplaca, no chyba ze chcesz zainponowac kolegom. Plyta glowna to ecs juz mowili jest dobra ale musisz umiec ja skonfigurowac, jezeli tego nie umiesz to bedziesz wracal na forum po pytania. Najlepsza plyta glowna wedlug mnie to epox 8kha+ kosztuje ona okolo 470zl jest rewelacyjna, stabilna, oraz posiada wyswietlacz na ktorym mozna latwo zaowazyc jak ci sie cos zjara co to takiego bez zadnego wymieniania elementow. Twardy dysk, nie sluchaj ludzi ktorzy ci mowia zebys kupil jakikolwiek dysk firmy Western Digital, powod? - maja naklejona tak tasme dookola dysku ze przez przypadek jak ktos nieostroznie na hama wsadzac go bedzie i wyjmowac kilkakrotnie z obudowy to ci sie ona przetrze, a nawet takie male zadrapanie, zdarcie tasmy powoduje utrate gwarancji, wiez mi bo sam tak mialem (nienawidze WD). Najlepiej kupic Maxtora 60gb, dlaczego? - cicha praca, drozszy od 40gb o jakies 70zl, a to ze sie nie grzeje to bzdura, oczywiscie jest mniej goracy od baracudy seagate ale sie grzeje i to normalne jak pracuje cala noc, odpowiednik cenowy tego maxtora to u5 seagate jezeli jestes fanem seagate to go kup ale polecam bardziej maxtora bo z seagate tylko barracudy mi sie podobaly w pracy a sa o 50zl okolo drozsze od zwyklych. Procesor, ktory polecam to Duron 1ghz koszt jego okolo 219zl nastepny 1,2 to juz 60zl drozej a skok niewielki, no chyba ze koledzy beda cie bardziej lubic to kup se 1.2ghz. To wszystko i zycze milyc zakupow, kup to co ci podalem a wyjdziesz na tym dobrze, a nad plyta glowna zastanow sie tak jak ci powiedzialem bo to bedzie podstawa twojego komputera na kilka lat jezeli nie zmienia montowania proca na inny socket. Warto dolozyc te kilkaset zl i kupic epoxa. Pozdr.
|