Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.12.2004, 15:32   #9
Kadmor
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.12.2004
Kadmor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez tomtom_pl
Hej. Nagrywam DVD na Nero. Plytka Esperanza. Nagrywarka " Lite-On 451S.

Z dysku wybralem 3 foldery z filmami avi i probowalem je wypalic (ok. 4 gb).

Nero wyswietlilo mi ze wypali sie w 24 minuty, a wypala ... 3-4 godziny + czas na weryfikacje. To ... zgroza

Zauwazylem ze poziom bufora dla nagrywarki wyswietlony w Nero podczas wypalania to ... 20 %. Wiem ze jak mniej wiecej nagrywa szybko to jest tam ok. 90 %.

Podczas tego dlugiego wypalania lampka w nagrywarce "miga". Jak nagrywa normalnie to swieci sie tylko na czerwono.

Prosze o pomoc o co chodzi ? Chce nagrac cos wiecej a nie 3 godziny na jedna plytke

A ... dzis aktualizowalem juz firmware. Przed firmarem ten problem juz mi sie pojawial. ASPI wreszcie jest poprawne (wg NERO i Aspicheck).

HELP !!!
Miałem identyczny problem z LiteOnem 832S. W necie nie udało mi się znaleść odpowiedzi, wszyscy zwalali winę na nieodpowiednie (kiepskie) nosniki.
Nagrywarka nowa, ok miesiąc i nagrane kilkanaście płyt. W trakcie wypalania (NERO) zrestartował sie komp, potem wystąpił powyższy problem.
Bufor 20%, czas nagrania 3-4godz, migająca dioda REC. Używałem płyt Dysana i Benq więc nośniki chyba raczej z tych lepszych.
Aktualizacja firmware nic nie dała podobnie jak najnowsze ASPI.
System (win2k) wgrałem od nowa i dalej to samo. Postanowiłem jeszcze zainstalować nowsze via4in1 i dopiero zaczęła nagrywać jak trzeba. Dziwne tylko, że wcześniej było to stare i nagrywała. W każdym razie problem się rozwiązał.

KADMOR
Kadmor jest offline   Odpowiedz cytując ten post