Dyskusja: BenQ 1620
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.12.2004, 21:36   #8
sirius
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.05.2004
sirius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprzęt doszedł. Wersja bulk z biosem serii G. Update biosu do najnowszej wersji poszedł gładko. Narazie przetestowałem kilka płyt Qscan'emjak i widac że płyty Samsunga +R i Dysana +R można nagrać szybciej niż jest napisane na płycie.
A jezeli chodzi o odczyt Platinium DVD+RW 4x na Toshibie M1612 to sprawdze. A jak nie to może napisze do goscia który modyfikował te biosy. Nie wiem tylko czy sprawa dotyczy tylko firmy Platinium czy innych +RW też?

//Nie wiecie dlaczego napęd nagrywa ale nie czyta płyt DVD+\-RW?
To że czytnik Toshiby tego z hakowanym biosem to rozumiem ale nagrywarka?

WRAŻENIA:
//Już czyta DVD+\-RW.
Nie wiem co było ale zrobiło mi się gorąco.
Nagrałem dla testów CDRW i po tej operacji czyta już nagrane DVD+-RW, a ja prawie kupowałem już nowy czytnik DVD Toshiby.
A tak nawiasem mówiąc te nowe czytniki Toshiby po połączeniu z Samsungiem czyli M1912 to już nawet przód tacki maja wybrzuszony jak u Samsunga. Czytniki DVD Toshiby chyba już nigdy nie beda tak dobre i tak dobrze wyglądac :-(
Zabrałem się do pierwszego testu Qscan przed nagraniem płyty.
Włożyłem Samsunga DVD+R 8x i przy uruchomieniu testu TE/FE wyrzucił Firmware not supported (a mam najnowszy zgodnie z przepisem sławka). Naciśniecie drugi raz START i test uruchomił się.Kolejna zagadka?
Czy znaczący wpływ na te testy ma obciążenie CPU i praca z innymi aplikacjami w tle?

Ostatnio zmieniany przez sirius : 29.12.2004 o godz. 23:06
sirius jest offline   Odpowiedz cytując ten post