Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.12.2004, 06:04   #117
Marxter
Bywalec

Data rejestracji: 30.12.2004
Marxter w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Perwszy post na forum, więc witam.
Heh, człowiek im więcej czyta tym mniej wie. Przejrzenie tych wszystkich tematów to masakra i na dodatek co chwila zmieniam zdanie co kupić.
Potrzebuję nagrywary, która prócz dobrego zapisu nie będzie miała problemów z odczytem. Na dodatek ogranicza mnie kolor (uroki czarnej obudowy ). Oznacza to, że będę musiał bydlaka pewnie zamawiać, ale co tam. Do wydania mam do 350zł (czyli Plextor PX716A odpada).
W tej chwili rozważam:
Lite-On SOHW-1673S - tylko kto go tam wie, czy poprawili coś w porównaniu do 1653S i kiedy będą ogólnie dostępne
Nec 3500A - mój były faworyt póki nie przeczytałem o problemach z odczytem płyt
Nec 3520A - niedostępny i pewnie te same problemy co 3500A...
Benq DW1620 - wszystko fajnie, ale nie czyta RAW-DAO, co jest dla mnie poważnym minusem...
Toshiba SD-R5372 - z jednej strony wszystko fajnie, a z drugiej niektórzy mają z nią problemy...
Pioneer DVR-108 - chipy Neca, więc większość problemów Neca jest, no może poza odczytem
LG GSA-4163B - niby fajna nagrywarka, ale: nie mam zaufania do LG, kosztuje powyżej 350zł, nie ma dostępnej czarnej ,

W takim razie co polecacie, żeby kupić ? Jak byłem zdecydowany na Neca, to poczytałem o jego problemach z odczytem, jak już sie zdecydowałem na BenQ, to wyszła sprawa z RAW-DAO. No to pomyślałem sobie Toshiba, ale ostatnie posty z tematu o niej nie są zachęcające.
Doradźcie coś bo już mnie świerzbi, żeby nagrywareczkę kupić. 8 )
Marxter jest offline