Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.12.2004, 09:31   #12
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Witajcie,

Interesuje mnie taka karta płatnicza <do konta oczywiscie>, aby płatności nią dokonywane JAK NAJCZĘŚCIEJ były potwierdzane kodem PIN, a nie podpisem.

W związku z tym mam prośbę do Was, użytkowników kont i kart, o proste wypisanie wg schematu:

Inteligo/mBank/PKOBP/BZWBK/etc <czyli jakie posiadam konto>, większość PIN/podpis <czyli w jaki sposób większość transakcji jest potwierdzana>.

Jeśli ktoś pamięta szczegół typu: Auchan PIN, Carrefour podpis, Shell PIN, to byłbym zachwycony

Pozdrawiam
to nie zalezy od banku.Karta Visaelektron lub maestro w zalozeniu jest karta w ktorej autoryzacja powiina isc przez PIN,Karat Visa Classic - przez podpis. Ale transakcje nie sa rozliczane ( najogolniej mowiac) bezposrednio prze dany bank, tylko przez wyspecjalizowane firmy zajmujace sie gromadzeniem danych i posredniczace w rozliczeniu z bankami. Dlatego nie ma specjalnego znaczenia jaki bank, ale z kim sprzedajacy ma podpisana uwowe na rozliczenia. A z bankow tanich w obsludze i w miare wygodnych - obejrzyj strone www.multibank.pl. Jest to oddzial bankowosci detalicznej Banku Rozwoju eksportu - laczacy cechy banku elektronicznego z bankiem tradycyjnym w duzych miastach.Masz w Bydgoszczy (

MultiBank, Centrum Usług Finansowych
ul. Grodzka 19/21
pn.- pt. 9:00 - 19:00.
Opłata za prowadzenie rachunku do przyjecia obsluga prze internet za free.Warto do karty visaelektron, wziac vise classic bo tylko 30 zeta za rok ale w stacji benzynowej na pipidówce nie czekasz na autoryzaje po modemie tylko podpisujesz i jedziesz ,bankomatow sporo w Polsce, bez klopotu platnosci za granica,zreszta sam poczytaj.Pisalem oczywiscie o kartach tzw.debetowych, warunki kart kredytowych to zupelnie inna braszka i sa podobne we wszystkich bankach - warto poczekac na promocje -wtedy karta na rok jest najczescie za free - a potem lapie sie klienta
PS Nie jestem pracownikiem BRE Banku, ale z paru innych zdzierskich bankow juz sie wynioslem, a PKO to czyste zdzierstwo

Ostatnio zmieniany przez bgn : 30.12.2004 o godz. 09:45
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post