Dyskusja: Ortografia
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.12.2004, 11:05   #9
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ZiP
Jak sie zdarzają takie lamy jak niesławny ostatni WIELKISZU, no to ja wymiękam - zamiast pomóżcie pisać pomuszcie ^_^ ^_^ ^_^
Jedyne rozwiązanie dla takiego to dożywotni ban na forum i nakaz korzystania ze słownika ortograficznego.

Na zakończenie zacytuję tylko fragment tekstu ze strony www.jakzemnarozmawiac.prv.pl, z którym się zresztą w pełni zgadzam:
"...to co mnie bardzo i to bardzo irytuje, to kompletny brak ortografii. Ja tez popelniam czasem bledy, ale do ku*** nedzy nie w kazdym zdaniu po trzy razy!! Wez ze przeczytaj przynajmniej raz co ci sie udalo nabazgrac i dopiero potem poslij, jezeli masz pewnosc ze jest dobrze. Klade l**** na to czy masz dysleksje, dysortografie, dysgrafie czy jeszcze jakies inne dysmozgowie. Staraj sie, bo napier******* ortami jak gnojem po polu to zwykle niedbalstwo!! Nie kaze zostac miodkiem, wystarczy mi maturzysta. A jak nie potrafisz to -> wyp***, najlepiej do szkoly."

Nie ma czegoś takiego jak dysortografia. Kończyłem podstawówke 16 lat temu i nawet największy kretyn musiał wtedy pisać bez błędów, po to były dyktanda, sprawdzanie zeszytów przez nauczycieli i rodziców i przepisywanie po 100 razy błędnie napisanego wyrazu.
Beerra jest offline   Odpowiedz cytując ten post