Cytat:
|
Napisany przez Dinx
Przepraszam
Ja bios wgrałem TU53. Narazie nie widze problemów Jednak tym razem będę powściągliwy z oceną. Z czym po wgraniu biosu miał problem nasz kolega?
Wybaczcie nie chce mi sie szukać.
Pozdrawiam
|
Problem miałem taki, że podczas wgrywania biosu wyskoczył komunikat "Error Occured" i nastepnie "Power Off" no i zawias totalny. Po restarcie dioda miga na zielono non stop, napęd nie reaguje na komendy i serwis to jedyne wyjście. Jeszcze, co - system widzi napęd, jako inną Toshibę - TH 552A. I tutaj uwidacznia się przewaga LiteOnów. Do nich oprogramowania i biosów w formatach bin i hexe jest bez liku. Do Toshiby wcale (nie mają nawet w serwisie). Litka po nieudanym flashowaniu naprawisz sam i bez trudu. Toshibę musiałem odesłać do serwisu celem wymiany płyty głównej od napędu (jeszcze nie dostałem jej z powrotem).
Podsumowując z kombinacjami z tym npędem trzeba się wstrzymać do czasu, jak wyjdzie oprogramowanie umożliwiające reanimację sprzętu, a na to trzeba czasu i spopularyzowania Toshiby.
Pozdr.
P.S.
Wyobraźcie sobie, nowy napęd , nawet nie zdążyłem nagrać żadnej płyty i taki numer.
Ze względu na kulturę nie napiszę ile i jakich słów używałem.