Widze, że jest tu toważystwo wzajemnej adoracji.
Trszke źle to ujełem co chciałem powiedzieć.
Chodzi o to, że wiele osób twierdziło, że jeżeli płyta jest x8 to nagrywarka powinna ją wypalać x8 , bo inaczej to złom.
A jeżeli do Liteona , LG, lub innego palnika by było dodane takie oprogramowanie to wyniki prawdopodobnie były by zbliżone, bo łatwiej było by robić selekcje płyt.
Tylko dlaczego wiele osób sie upierało na tym, że wypalanie w ten sposób jest głupie?
Przecież wiadomo, że nie ma dwóch identycznych płyt czy napędów.
Nie mam nic do waszych testów, a wręcz przeciwnie, są bardzo użyteczne.
I to, że @Turboni przdstawia je bez emocjonalnego opisu też jest dobre.
Ja czytając forum zastanawiałem się i zastanawiam co kupić.
Podważaliście testy BenQ, a widze, że Plex też nie jest idealny co sami przyznaliście.
A inne programy podobne do tych z plexa są złe bo nie były pierwsze?
Więc zadaje pytanie :
Czy warto kupować nagrywarke za taką cene?
Jak nikt wcześniej nie posiadał plexa to się nim wszyscy zachwycali. A teraz co ?
Nie zmieszacie go z błotem tylko dlatego że każdy o nim mazył bo kosztował tyle co dwie normalne nagrywary?
Mój sąsiad ma Liteona 812 i przez 6 miesiency był zadowolony. Filmy działały na stacjonarkach nagrywane na DVD -R (1.20zł szt.), ale jak wczoraj sprawdził waszym oprogramowaniem to sie załamał. Płyty w Nerotoolkit otrzymały po 0 pkt. a błędów były kolosalne liczby.
A przez pół roku facet chodził zadowolony, że ma dobry sprzęt. Dało się nagrywać, zgrywać i ogłądać. Wypalał 6 płyt dziennie.
Ja sam osobiście mam ochote na Liteona ale się wacham bo wiem, że usterkowość ich jest teraz ogromna.
Ubolewam tylko nad tym, że firmy prodykujące nagrywarki i nośniki chcą wydębić grube pieniądze za swe działające w 40% produkty. Choć napewno są w stanie zrobić za te pieniądze sprawny sprzęt na 99%.
Wypuszcza sie na rynek mały procent sprawnych egzemplaży i na takich forach jak to można zachwalać. A te co nie działają to pewnie z winy użytkownika ;-) .
Człowiek im więcej wie tym się czuje głupszy!!!!!!!!
Czytajśc te forum jestem w tej chwili zdezorientowany ponieważ nie ma tu konkretnych porównań.
Jak skończe czytać te forum to już chyba będą projektory hologramowe.
Wiem, że dużo z was będzie na mnie obrażonych ale jak to czytam to coraz mniej wiem i sie gubie.
Proponuje zrobić zestawienie na pierwszej sttronie nagrywarek i nośników.
Co z czym dobrze nagrywa i koniec.
Wtedy pomożecie takim ludziom jak ja , czyli nie mających zadużo czasu i możliwości przeczytania całego forum.
Chyba że te forum jest waszym prywatnym czatem.