Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.06.2002, 16:01   #1
Alli
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.06.2002
Alli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Ricoh MP9120A + plytki Lead Data

Witam,
Mam problem z nagraniem na moim Ricohu combo plytek Lead Data 80 min.
Albo na samym poczatku jest Medium Speed Error (i to przy wszystkich predkosciach!), albo przy ponad 90% jest write error, lub program nie moze zakonczyc w trybie DAO (w SAO tez nie moze). Probowalam nagrywac plytki z otwarta sesja (tez to nic nie daje), roznymi programami...
Do kosza poszlo juz kilkanascie plytek (bo symulacja zawsze przebiega pomyslnie). Z innymi plytkami nie ma problemu?!
Mam tych plytek troche (Lead Data - przypominam) i nie moge znalezc na nich mocnego (programu czy sposobu zapisu). Uzywam przewaznie Nera, w logu po nieudanym zapisie mam takie info:
Invalid writestate
Could not perform EndTrack
Probowalam juz chyba wszystkiego - moze macie jakies sugestie?
Swoja droga to pierwszy raz sie spotkalam, zeby wszystkie plytki (jakie by to 'badziewie' nie bylo) byly do bani
Udalo mi sie poprawinie nagrac do konca(!) jedna plytke, ale FireBurnerem i to byl obraz *.iso

Pomocy...
Zagubiona juz nieco,
Alli

Aha - Poinstalowalam najnowsze wersje programow do nagrywania, sterowniki ASPI, wszystko, co mozliwe - bez pozytywnego rezultatu.
Wiem, ze moja nagrywara nie obsluguje plytek 800MB - na tych Lead Data jest napisane 80min/700-730MB, ale to chyba nie ma nic wspolnego!?

Ostatnio zmieniany przez Alli : 27.06.2002 o godz. 16:32
Alli jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online