Dyskusja: Plextor PX-716A\SA
Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.12.2004, 18:51   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mensir67pl
ale tu sie musze nie zgodzic albo nie rozumie

ja to widze TAK

Benq + plextools no tak to nie chula

a nie popieram testow plyty wypalonej na BENQ i testowanej w plextools

u wazam ze neutralne testy powiny wygladac np .

plyta palona na PLEXSTO-rze

plyta palona na BENQ

ten sam nosnik(w granicach bledu TE/TF wybral by z jakies parti 2 podobne)

i testowane na neutralnym napedzie na (Liton+kprobe)

i uwazam ze cos wtedy mozna powiedziec ale ile takich testow trzeba by wykonac to juz sam nie wiem
Zdaje mi sie wlasnie nie tak to powinno wygladac. Najpierw powinnismy wybrac program do testowania (moim zdaniem powinien byc to wlasnie plextools), a potem testowac. Kprobe i Nero (Kprobe szczegolnie) jest tak skompromitowane jak SLD, wiec nie widze powodu zeby majac do dyspozycji narzedzie bardziej zaawansowane jakim jest Plextools uzywac tych gorszych jakim jest nero i kprobe.

Proponuje sie teraz skupic na tej plytce (tdk czy co to bylo) ktora dala ZNACZNIE rozne wyniki w plextools i kprobe czy nero i sprawdzic jakie sa wyniki teraz, jak sie odtwarza jak wyglada test transferu itp na wsystkich napedach jakie turboni ma pod reka. Jezeli testy nie wykaza problemow z odczytem to znaczy ze racje mial Kprobe/Nero. Jezeli natomiast potwierdzi sie to ze plytka ma problemy z odczytem czy zgrywaniem na dysk to znaczy ze plextools mial racje.

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=109922 Ostatni post dyskusji. Moderator cdfreaks Jamos przyznaje ze wyniki plextools sa najbardziej zblizone do komercyjnych wynikow pomiarow. Porownan wynikow Kprobe i plextools jest malo, ale te ktore sa mowia jednoznacznie o istnieniu wynikow ktore wskazuja rozbieznosci i stoja po stronie przewagi plextools nad kprobem.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post