Cytat:
Napisany przez Dinx
Wierzę i wyobrażam sobie. Przykro mi że tak się stało, ale akurat to w niczym Ci nie pomoże. Chciałem byś wiedział, że łączę się z Tobą w smutku 
Mnie się udało - instalacja przebiegła pomyślnie. Wypaliłem już parę płyt i wszystko gra OBY TAK DALEJ.
... a właśnie ? ... wczoraj skopałem dwie płytki 800MB. Więcej nie próbowałem. Ciekawe czy to ma związek z biosem ? Narazie nie wiem. Płytki były dobre - TDK.
Co do instalacji biosu to gdzieś przeczytałem że napęd do którego wgrywamy bios powinien być podpięty sam, pod jedną taśmę jako master, pod drugi kontroler IDE. No dobrze jest mieć jakiś UPS na wypadek nagłego zaniku prądu - no ale o tym to wszyscy chyba wiedzą.
|
No właśnie pewnie stąd mam problem. Wcześniej, jak miałem podpięte na Secondary dwa napedy - na master LiteOna 832 s, a na slave Toshiba SD-R1712 flashowałem bios do Litkai było wszystko dobrze. Potem wyjąłem Litka i włożyłem Toshibę i zacząłem flashowanie. Może obie Toshiby się pogryzły.
Wcześniej tak przypuszczałem. Teraz po lekturze Twojego postu mam prawie pewność. |No cóż człowiek uczy się całe życie.
Pozdr.