Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... moja LG x12 też pracuje do dziś i nie mogę jej zajechać 8 )
|
Czyżbyś miał LG CED-8120B ??
Też mam taką, działa do dzisiaj. Potwierdzam nie do zajechania

To pierwsza moja nagrywarka. Kupiłem ją o ile dobrze pamiętam w wakacje 2001. Nagrywa do dzisiaj, niestety kilka dni temu musiała ustąpić miejsca DVD RW 8 ) Co ciekawe jak ustawie na tym LG predkośc nagrywania na 4x to wiem że CD zawsze się dobrze wypali, z małą ilością błędów, nie zależnie od marki płyty, a LiteON'em 52x trzeba kombinować (testować różne firmy CDRów) z prędkością w zależności od marki płyty.
Druga nagrywarka to LiteON LTR-52327s kupiona we wrześniu 2003. Nagrywa, z zabezpieczeniami też jest nawet spox, ale jak już wspomniałem wyżej trzeba kombinowac z prędkością nagrywania na różnych płytach.
I najnowszy nabytek LiteON SOHW-1653s - to już wprawdzie nie CD-RW lecz DVD, ale też ją uwzględniam

Dużo o niej nie powiem bo kupiłem ją kilka dni temu. Narazie pali dobrze, z odczytem różnie (np. dołączona plyta z NeroOEM nie mogła się odczytać-chociaż w LTR-52327s też ja troche muliło).
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________