Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.06.2002, 19:31   #15
advocatus
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.06.2002
advocatus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
zolw_ napisa***322;(a)
Witam
Też mam problemy z przegrywaniem płyt winylowych na CD.
Oczywiście mogę podłączyć gramofon do wejścia karty dźwiękowej. Działa to nawet sprawnie, tylko dźwięk jest mocno zniekształcony - przesunięty w stronę wysokich tonów. Dlatego spróbowałem podłączyć gramofon do wzmacniacza a wzmacniacz do karty dźwiękowej. I właśnie tutaj są największe problemy. Sygnał ze wzmacniacza nie dociera do karty. Czemu, tego nie wiem. Próbowałem na 2 komputerach. Próbowałem również brać syglał z gniazda słuchawkowego i innymi kablami dprowadzać go do karty dźwiękowej (ostrożnie z amplitudą syglału) i ... znów kicha. Sygnał sest bardzo słaby i zaszumiony. Wreszcie ściągnąlem utwory znajdujące się na płytach a AudioGalaxy. Niestety, sposób przestał działać i póki nie powstanie jakaś naprawdę dobra alternatywa dla AG, nie widzę sposobu rozwiązania problemu. A może Wy coś doradzicie?
Pozdrawiam
Zolw_
Co9 do Audiogalaxy - rzeczywiście był to znakomity program, ale BYŁ. Jednakże i tam nie było tego co mam na swoich winylach. A zbieram nietsety tylko polskie utwory. Mam sporo dwójek, czwórek i nawet pocztówek. Pewnie wielu z Was nie wie co to takiego, ale były takie płyty.Czekam na jakieś inne Audiogalaxy
Pozdrawiam
advocatus
advocatus jest offline   Odpowiedz cytując ten post