Cytat:
Napisany przez wiad
Vizzard: Już w momencie wprowadzenia Dateksów na polski rynek były z nimi kłopoty. Najczęściej wracały one po prostu do importera, przy czym przyjął on dziwną strategię, bowiem bez problemu wszystkie odbierał - oczywiście nienagrane. Wydawało się, że idea jest taka: sprzedać 1000 płyt, góra 200 wróci, sprzedać komuś innemu. Nawet sami sprzedawcy deklarowali "przetestuj, zanim kupisz większą partię", bo wiedzieli z czym mają do czynienia. Takich deklaracji w przypadku markowych nośników nie ma. I nie pomogły zmiany kolorów (tzw. dateksy czerwone, srebrne itp. z esperanzą było zresztą podobnie), bo niestety - tani nośnik to cięcie kosztów maksymalne i jego jakość musi być taka, a nie inna. Nie wątpię, że na cake 100 kilka dobrze się nagra - dobrze tzn. tak, aby można je było w ogóle odczytać. Ale gros trafi po prostu do kosza. Co więcej - gdy oddasz do serwisu nagrywarkę to przetestują jej nagrywanie na markowej płytce. Nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego np. LG dołącza do wersji box płyty Maxell, a nie np. Datex? :-)))
|
Tak czytam i czytam ...
I zastanawiam się o czym ty do mnie rozmawiasz?
Za bardzo wczułeś się w rolę belfra
Który daje lekcje uczniakowi będącemu pierwszy dzień w szkole
Sprawdź w książce adresowej - bo z pewnością adres nie ten
Co do nagrywarki w serwisie - to akurat takich jak ja mam - raczej nie testują
Od razu dają następną nówkę
Szczerze powiem, że LG mało mnie obchodzi
Cytat:
Napisany przez wiad
Nie znam mensira, trudno mi się wypowiadać zatem na temat jego wiedzy. Jak się domyślam, jest dla Ciebie autorytetem. Skoro tak to porozmawiaj z nim na temat płyt DVD sprzed 2-3 lat, CDR sprzed 10-15 lat to Ci powie jakie nośniki u niego przetrwały, a jakie nie. I to jest dopiero prawdziwy test na jakość, a nie kprobe zmieniający parametry w zależności od biosu, nagrywarki itp. Większość ludzi testuje płytkę po nagraniu. Nie zastanawiałeś się skąd potem płacz, że płytka działała parę miesięcy temu, a teraz już nie? skorzystaj z wyszukiwarki - znajdziesz sporo.
|
Coś ci się nieźle popierdzieliło, albo jakieś skrzywiony obraz świata masz
To, że przytaczam czyjeś wykresy na forum
Nie oznacza od razu, że jest dla mnie autorytetem
Czy jakimś guru
Może tam gdzie mieszkasz jest to tożsame
Lub do tego cię zmuszają
Twoje tezy są doprawdy smętne i podobne wywody czytałem już setki razy
Porównywanie niegdysiejszych płyt DVD z dzisiejszymi jest trochę poronione
Technologia stary!
Troszkę zasuwa do przodu
A co do prawdziwego testu płyt jakiego przykład dałeś
To w świetle tego twoje wypowiedzi odnośnie dobrze wypalonych przykładowo Datexów
Są z lekka pozbawione sensu
Poczekajmy 15 lat - to się przekonamy
Cytat:
Napisany przez wiad
Tak, TDK to dobra firma, choć nie wiem czy przedstawiony przez Ciebie wykres to tylko ID TDK (wspomniany kolega niech Ci opowie o aferze Princo/TDK sprzed ok. 2 lat - princo to pierwsza firma, która wykorzystała ID nośnika TDK - z kolei TDK wyraźnie odcinała się od tego ze względu na różnice jakościowe) czy to płytka marki TDK. Przetestuj Esperanzę z ID Verbatima - też będziesz płakał, ale zrozum chłopie - to NIE JEST Verbatim. Jeśli Twój palnik przestał nagrywać na TDK - masz szansę na reklamację. Jeśli przestał nagrywać na Dateksie - masz szansę na ośmieszenie.
|
Zachowaj swoje rady dla siebie drogi kolego!
Wszystko o czym tu piszesz mam w małym palcu od nogi
Więc nie wiem czemu te wywody mają służyć
Widocznie nie masz się przed kim wygadać, czy też zabłysnąć
Ale to już ty sam musisz się uporać z tym problemem
Tak więc reasumując:
Fajnie se pogadałeś - nie wiem tylko do kogo
Mój palnik ma się dobrze
A chłamowato pali na chłamie
I wymienię go kiedy tylko będę chciał - a nie dlatego bo skopał trefną płytkę
Twoja teza: "Za moich czasów ..." jest z deka poroniona, bo:
Technologia idzie do przodu
Następuja generalna poprawa jakości nośników tłoczonych przez firmy uznawane kiedyś za firmę KRZAK
(przyp. firma KRZAK - beerz forsę i w krzaki)
I tu przytoczę tylko przykład: CMC
Użyj szukajki - to się przekonasz - jaki TDK robi często gęsto popelinę
I jest to fakt! A z faktami się ni polemizuje
Ja dałem tylko przykład - jeden z wielu
Gdybać o jakości wypalonych teraz płytek nie ma teraz sensu - bo to za 15 lat
No i tak na koniec
Wielokrotnie się wypowiadałem na podobne i takie same tematy
Więc nie ma sensu gadać w kółko o tym samym
Tak więc kończę na tym kolego
Gadaj zdrów! I wszystkiego dobrego