Witam
R5372 nie jest taka zla jak sie wie jak z nia obchodzic ... poszukalem pochodzilem i popytalem. przedewszystkim flashowac tylko i wylacznie wtedy kiedy dziala poprawnie, jesli nie dziala poprawnie sprawdzic sterowniki plyty glownej, ustawienia zworek i to z czy jest podpieta na tasmie niestety czasem sie zdaza podobnie jak w przypadku W552E czy MP7200A ze naped bywa wyczulony z czym siedzi w parze. np. u mnie zeby chodzla R5372 bezproblemowo musze wzucic na slave stary dysk samsunga ;] dziwne ale skuteczne inaczej bylo z W552E tam trzeba bylo wyjc ten dysk zeby palia dobrze. nie jestem specem ale jak dla mnie to jest to kwestia plyty glownej i chipsetu, tu akurat nforce 2. jesli zdazy wam sie ze w serwise odmowia wam przyjecia lub po przyjeciu odmowia naprawy ze wzgledu "na nie umiejetne postepowanie przy flashowaniu" proponuje potraktowanie sprzetu zapalarka elektryczna do gazu ... poprostu nie zostanei co diagnozowac tylko wymienic elektronike.
ogolnie po malych perypetiach z napedem i koncowym ustabilizowaniem jego zachowania jestem zadowolony z toshibki pali ladnie czyta tez np HWAKI czy TITANIUMy pali przy 32x bezblednie czego wszystkie moje wczeniejsze nagrywarki nie byly w stanie wykonac powyzej 8x. takze polecam ogolnie ludziom ktorzy maja odrobine cierpliwosci i jeszcze bardziej polecam
www.znak.pl naprawde maja przystepne ceny ;]