Cytat:
Napisany przez karel48
No to chyba z biosów na obecną chwile zrezygnuje,ponieważ zakupiłem dzisiaj Platinumy DVD-R+8x oraz Verbatimy8x również plusy no i super wypala na wszystkich - zero problemów z odczytem na Mancie (prędkość wypalania 8x).Również na minusie platinum 8x nagrałem kumplowi filmy przed chwilą i też bezproblemowo.Kupiłem sztukę DVD-RW 4x Verbatima - wypaliłem na niej mp3 i też zero problemów w Mancie.Zaczynam się cieszyć - może wymiana Pioneera na Litka to nie do końca taka głupota,przecież Litek ma parę plusów:
1.Rewelacyjnie płytki napęd -nie łamie kości pamięci na boardzie (będąc w najniższej kieszeni)
2.Lepsze kopiowanie zabezpieczeń
3.Większy wybór firmware(patchowane) i software - szczególnie tego diagnostycznego(Kprobe,Nero cd speed,DVDInfopro)
4.Bitseting(Book Type,DVDInfopro)
5.W wersji oem - instalki PowerDVD 5.0 oraz nero 6 reloaded,kabelek audio,śrubki do napędu
6.I wreszcie estetyka przedniego panelu wraz z gniazdem słuchawkowym dużo bardziej mnie odpowiada (lecz jest mało znacząca oczywiście)
7.Zapomniałem o najważniejszym - bezproblemowy serwis najczęściej z wymianą na nowszy model.
PS.Co do czasów to u mnie około 13'40" przy speed x4 a około 8'30" przy x8.
|
A mój problem był banalny.Odinstalowałem Nero 6.6.0.3 ( musiało być z jakimś felerem) i zarzuciłem zwykłe Nero 6 OEM które miałem w pudełku z Lite-onem. Nagrałem kilka płytek DVD i jak narazie jest ok!, nic sie nie zacina, prędkości są takie jak u ciebie. Wszystkie odtwarzają się prawidłowo.Czasami diabeł tkwi w bardzo prozaicznej sprawie i nie trzeba wcale "demolować" kompa, żeby działało.
Pozdrawiam.