Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.01.2005, 16:30   #1
Nygus76
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
Nygus76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Banał, ale nie dla mnie :( JAK POSKLEJAĆ PLIKI?

Witam,
Na wstępie dodam, że jestem lajkonikiem w tym temacie, więc proszę nie krzyczeć. Nagrałem kilka filmików kamerą DVD. W odróżeniu od klasycznej VHS, ta dokonuje nagrania z podziałem na odrębne pliki. Ale nie to jest istotne. Szkopół w tym, że muszę "posklejać" te pliki (nagrane jako mpeg, 25 kHz) w jedną całość i wypalić na płytkę DVD - najchętniej robiąc jeszcze jakieś śmieszne menu tytułowe. Bez podkładania dodatkowej ścieżki. Bez napisów. Jedynie połączyć w całość.

Próbowałem do tej operacji użyć EditStudio z kodekami MPEG XS, niestety
dźwięk w porównaniu do oryginalnych plików (nagranych kamerą cyfrową na mini dvd) stracił dosyć znacznie na jakości. Zapewne winny jest proces kompresji, a więc pytanie:
a) czy można nagrac ten plik bez utraty jakości dzwięku?
b) jeżeli a=nie => poproszę o wskazanie jakiegoś prostego programu do w/w
operacji

Dodam, że SONY dorzuca do kamery softa ale nie mżna dokonać na nim żadnej edycji (np. wstawić planszy oddzielającej poszczególne działy filmu).

Ideałem byłoby coś, co pozwoliło by na poukłądanie różnych fragmentów filmu, w określonej przeze mnie kolejności, z możliwością dodania jakiegoś jpega a nastepnie wypalenia tego wprost na DVD. Nie zależy mi na miejscu, a zdecydowanie na jakości zmontowanego materiału. Ufff... Czy żądam zbyt wiele http://forum.cdrinfo.pl/newthread.ph...ewthread&f=13#

Piotr
gg 1081103
Nygus76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online