|
Witam
W połowie listopada kupiłem zestaw komputerowy wraz z nagrywarką DVD TS-H552B firmy Samsung. Od samego poczatku nagrywarka paliła dobrze tylko nośniki wielokrotnego zapisu i co 5 płytkę CD-R, DVD+-R. W chwili zakupu w sklepie dali czas na podbicie gwarancji ok. 2 tygodnie, żeby sprawdzić jak chodzi sprzęt i w razie problemów wymienią zestaw. Dzwoniłem dzień przed chęcią wymiany, że mam problem, a oni starą śpiewkę: "czy , aby napewno Pan dobrze nagrywał". Śmiejąc się w duchu odpowiedziałem, że możemy sprawdzić na miejscu w sklepie (zapytałem czy posiadają zestaw na wymianę - były jeszcze 2, więc poprosiłem o rezerwację). Dla pewności w dzień wymiany dzwonię żeby niepotrzebnie nie jeździć 50km. Ten sam sprzedawca ;-) przeprosił mnie, i powiedział, że te 2 zestawy co prawda były w sklepie, ale "były już sprzedane" (hihi).
Pojechałem (bez kompa), podbiłem gwarancję, oddałem do serwisu. Wymienili na nową. Cieszyłem się że czyta i nagrywa wszystko...
Trwało do 2 tygodnie. Podczas testu poprawnego wypalenia płyty CD-R wystąpił błąd
poprawności i od tej pory nagrywarka przestała widzieć wszystkie nagrywane jak i czyste (nie odczytywała pojemności do zapisu) CD-R. Z DVD+-R nie było problemu...
Oddałem do serwisu i chcę sprawdzić czy mogą wymienić na inną firmę...
Co proponujecie?
Do wybory jest m.in.:
LG DVD-/+ R/RW 4160B / Retail
BTC DVD-/+ R/RW 1016IM Retail
LITE-ON DVD-/+ R/RW 1633S Retail
O ile się zgodzą na wymianę to co proponujecie?
|