może to płyta główna ???
Co do płyty głównej to myślę, że to ona mi w jakiś sposób nie wyrabia. Dlaczego ? Czytaj dalej.... Pomyślałem, że zafunduje mojej wypalarce przejażdżkę do qmpla, który oprócz płyty głównej i procka, ma taką samą konfigurację kompa jak ja. U niego śmigaliśmy z prędkością 24x tylko nie wiem czy on włączył czy wyłączył SMART-BURNa..... Ale moim zdaniem to nie powinno, aż tak od niego zależeć.
TeacMan masz rację, że jak wyłącze SMART-BURN to owszem mogę palić płytki.... Zresztą jak już mam SMART-BURN to lepiej z niego korzystać :)....
Co do DMA to mam włączone zarówno dla CDROMa [Teac 40x] jak i Nagrywarki.... Co dysku twardego to nie jestem pewien. Zresztą każdy mówi mi, żebym je włączył, ale nikt nie pisze w jaki sposób.... Teoria zawsze jest prosta, ale gorzej z praktyką... Czyż nie ???
Druss twierdził, że ma "zainstalowany prog do dma i wykrywania poprawnie dysku , modelu itd."..... Hej, Druss, czy możesz napisać jaki to programik i czy działa na Windozie 98 ??? Dzięks :)
Dobra kończę, bo muszę skoczyć do sklepu po płytki, bo mój zapas się już skończył :)..... Zobacze, przetestuję mojego kompa pod kątem włączenia i wyłączenia SMART-BURNA jak i podłączenia CDROMA i NAGRYWARKI na jednej tasiemce..... Może akurat to pomoże..... Albo zainstaluję sobie najnowsze ASPI z CDRINFO :)
Dzięks
Respect is everything :)