Zcrackowany firmware jest u was na stronie. Ktos tak zmienil to exe Lite-on'a ze nie protestuje jak sie flashuje nowszy bios starszym.
Krążek nagralem x40 i sie zwalił i potem tej samej firmy x20 i tez jest nieczytelny.
Rozkrecilem nagrywarke a tam na jednej plytce napisane LTR 32123S.
Tylko ze to o niczym nie swiadczy bo to nie jest z chipa MediaTeka, tylko z laminatu. Tych chipów niestety nie potrafie rozpoznac. Czy to jest seria 3 czy 5 to jakos nie widze na okko

Moge podac numer jak ktoś jest kapliwy...
Wrzucile BIOS od 32123S i tez nie dzialalo. Zreszta to nie moze byc ta podkrecana wersja starej bo:
1) kupilem wersje box (a to mialo dotyczyc OEM)
2) poprzednio mialem firmware ZS0J (nawet taka naklejka jest na kosci w srodku) a nie ten OEM xSU1 czy jakos tam.
Odinstalowalem wszystkie programy do nagrywania i jescze iles tam razy probowalem różnych kombinacji az w koncu ZS0J zaskoczył (flashowalem LtnFW) i mial predkosci do 40 włącznie czyli tak jak w teorii powinno być.
Wiec zupdateowalem go do najnowszego firmware (ZS0R) i znowu pad (x2 x4 i x40).
Się z lekka wkurzylem i powtórzylem te wszystkie chore manewry az znowu mialem dzialajacy ZS0J. Już sobie odpuszczę nowszy firmware
A teraz ciekawostka na koniec. Lite-on ma taka mala aplikacje SmartBurn. Odpalilem i ona napisala ze moge nagrywac max x32 i juz potem zaden program nie pokazuje opcji x40. Czyli jest dokladnie tak jak miałem zanim zacząłem ulepszać
Pytanie do zorientowanych: czemu SmartBurn mnie nie lubi

czyli dlaczego nawet jak nie ma płyty w napędzie to pisze, że mogę nagrywać tylko do x32?
No i pytanko do Y@nkee_PL: jak się wyłącza SmartBurn, bo jakoś nie zauważyłem tego czytając forum?
Ciekawi mnie czy jak wyłącze to bede miał przynajmniej teoretyczną opcję nagrywania x40.
Na koniec powtórzyłem nagranie tej płyty co się zwaliła na x40 i x20.
Ten sam nośnik, ten sam obraz, ten sam program. Nagrała się x32 bez problemu i się czyta.
Dla mądrych numery chipów z wnętrza napędu (tylko MediaTeki)
większy: MT 1508E, 0219-CRS, HCJ 29
mniejszy: MT1516E, 0215-CPS, 30304