Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.01.2005, 21:28   #16
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Tez slyszalem rozne opinie o Mancie...
Natomiast Smartek pisales cos o CyberHome'ie jak to z nim jest i czy czyta qpela i inne? I gdzie mozna o nim zaciagnac recenzji...?

Poza tym dla oprocz eksperymentowania z divixami, naprawde wazna sprawa to mp3 i to formaty przerozne szczegolnie VBRy, z tego co mi wiadomo wiwa z opisow pozwala nawet na obsluge mp3pro... podobno

Xbox to ciekawa alternatywa... jednak ta cena jest dos wysoka i cena niemalze komputera i inaczej ma sie to do stacjonarnego divixa... dla niektorych byc moze jest to tanio, ale xboxy sa dla mnie jednak dos drogie, chyba ze sie myle
Kupno xboxa to wydatek okolo 1000zl [w tym dysk HDD okolo 80GB].
O cyberhomie wiem niewiele, jedynie co pamietam to to, ze ma niestandardowe wymiary odtwarzaczy DVD [jest chyba wezszy od 'standardu' ].
AFAIR czyta qpel i gmc - z tym pierwszym ma podobno problemy, obilo mi sie o uszy, ze film idzie iles tam minut i sie wiesza/wychodzi do menu - ale na 100% pewien nie jestem...
za to problemow z qpelem i gmc nie ma zadnych PIONEER - ale to juz cena okolo 600zl [nie wiem po ile teraz stoja...], a sprzet wydaje sie bardzo dobry... soft zmodyfikowalo i nadal tworzy dwoch polakow, nawet niedawno - jakis tydzien temu wyszedl do niego nowy soft - nowa grafa i lepsze napisy [CHYBA!].

co do xoro - jakis czas temu bylo o nim baardzo glosno, a wszystko przez to, ze pewien user napisal JEDEN temat na forum o stacjonarkach [to bylo forum napisy.org o ile mnie pamiec nie myli] - i od tamtej chwili xoro schodzily przez dwa tygodnie na allegro jak swieze buleczki... sprzedawca zapewnial, ze nie ma on problemow z qpel'em itd., jednak dzialy sie z nimi straszne cyrki, tj. np. komunikaty typu: "kodek qpel nieobslugiwany"..., nie wiem jak sprawa sie skonczyla i nadal nie mam pewnosci czy owy odtwarzacz radzi sobie z 1/4Q - polecam forum napisy.org by lepiej poznac cechy - wady i zalety kazdego z odtwarzaczy...

na wstepie, odradzam - mant [pisalem wczesniej], kissow [strasznie przereklamowane, mialem - soft nie wychodzil w ogole i polowy plytek nie czytal], xor [bo nie wiadomo jak to z nimi jest i co w przyszlosci z nowym softem], yakumo, yamad, hitekera, medionow, emaxow i innych nieznanych firm, bo sie nie oplaca - niewiadomo czy producent bedzie pracowal nad nowym softem, byc moze planuje sprzedac jak najwiecej sztuk i olac klientow ;-).

polecam - bellwooda [mialem z pierwszym softem i sprawowal sie wysmienicie, ale cos mnie podkusilo, zeby kupic kiss'a ... ostatnio nawet kupili moi znajomi i trafili na partie z akurat jednym z najlepszych softow - sa z niego bardzo zadowoleni, choc zdarzaja sie plytki, ktorych im nie czyta (a raczej filmow z nieobslugiwanym kodekiem...)], poczytaj tez o tych cyberhome'ach, bo cena wydaje sie przyzwoita..., wiwa tez ok, choc wyglad nieciekawy - ale benechy i soft bella . Na koncu oczywiscie polecam xbox'a, bo jak dla mnie wgniata w ziemie wszystkie, istniejace odtwarzacze stacjonarne, czekam na xboxa2 :-).

pozdro
Smartek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online