Cytat:
Napisany przez Ormianin
Tez slyszalem rozne opinie o Mancie...
Natomiast Smartek pisales cos o CyberHome'ie jak to z nim jest i czy czyta qpela i inne? I gdzie mozna o nim zaciagnac recenzji...?
Poza tym dla oprocz eksperymentowania z divixami, naprawde wazna sprawa to mp3 i to formaty przerozne szczegolnie VBRy, z tego co mi wiadomo wiwa z opisow pozwala nawet na obsluge mp3pro... podobno
Xbox to ciekawa alternatywa... jednak ta cena jest dos wysoka i cena niemalze komputera i inaczej ma sie to do stacjonarnego divixa... dla niektorych byc moze jest to tanio, ale xboxy sa dla mnie jednak dos drogie, chyba ze sie myle
|
Kupno xboxa to wydatek okolo 1000zl [w tym dysk HDD okolo 80GB].
O cyberhomie wiem niewiele, jedynie co pamietam to to, ze ma niestandardowe wymiary odtwarzaczy DVD [jest chyba wezszy od 'standardu'

].
AFAIR czyta qpel i gmc - z tym pierwszym ma podobno problemy, obilo mi sie o uszy, ze film idzie iles tam minut i sie wiesza/wychodzi do menu - ale na 100% pewien nie jestem...
za to problemow z qpelem i gmc nie ma zadnych PIONEER - ale to juz cena okolo 600zl [nie wiem po ile teraz stoja...], a sprzet wydaje sie bardzo dobry... soft zmodyfikowalo i nadal tworzy dwoch polakow, nawet niedawno - jakis tydzien temu wyszedl do niego nowy soft - nowa grafa i lepsze napisy [CHYBA!].
co do xoro - jakis czas temu bylo o nim baardzo glosno, a wszystko przez to, ze pewien user napisal JEDEN temat na forum o stacjonarkach [to bylo forum napisy.org o ile mnie pamiec nie myli] - i od tamtej chwili xoro schodzily przez dwa tygodnie na allegro jak swieze buleczki... sprzedawca zapewnial, ze nie ma on problemow z qpel'em itd., jednak dzialy sie z nimi straszne cyrki, tj. np. komunikaty typu: "kodek qpel nieobslugiwany"..., nie wiem jak sprawa sie skonczyla i nadal nie mam pewnosci czy owy odtwarzacz radzi sobie z 1/4Q - polecam forum napisy.org by lepiej poznac cechy - wady i zalety kazdego z odtwarzaczy...
na wstepie, odradzam - mant [pisalem wczesniej], kissow [strasznie przereklamowane, mialem - soft nie wychodzil w ogole i polowy plytek nie czytal], xor [bo nie wiadomo jak to z nimi jest i co w przyszlosci z nowym softem], yakumo, yamad, hitekera, medionow, emaxow i innych nieznanych firm, bo sie nie oplaca - niewiadomo czy producent bedzie pracowal nad nowym softem, byc moze planuje sprzedac jak najwiecej sztuk i olac klientow ;-).
polecam - bellwooda [mialem z pierwszym softem i sprawowal sie wysmienicie, ale cos mnie podkusilo, zeby kupic kiss'a

... ostatnio nawet kupili moi znajomi i trafili na partie z akurat jednym z najlepszych softow - sa z niego bardzo zadowoleni, choc zdarzaja sie plytki, ktorych im nie czyta (a raczej filmow z nieobslugiwanym kodekiem...)], poczytaj tez o tych cyberhome'ach, bo cena wydaje sie przyzwoita..., wiwa tez ok, choc wyglad nieciekawy - ale benechy i soft bella

. Na koncu oczywiscie polecam xbox'a, bo jak dla mnie wgniata w ziemie wszystkie, istniejace odtwarzacze stacjonarne, czekam na xboxa2 :-).
pozdro