Zgadzam sie z Berionem... Udalo mi sie co prawda zrobic pare ripow na PS2 i XBOX'a, ale wcale nie twierdze ze to umiem - jest to bardzo zlozony proces. Z gory zaznaczaam : nie zamierzam nikomu tego tlumaczyc, bo w miare proste tutoriale do tego sa do znalezienia w internecie (w jezyku angielskim, co nie powinno w dzisiejszych czasach stanowic problemu) a ja nie mam na tyle czasu by objasniac wszystko czego sie dowiedzialem w tym temacie. jarqu : gra wczytuje Ci sie, poniewaz informacje neizbedne do zbootowania plyty sa zawarte w poczatkowej czesci plyty (ktore to pewnie posiada Twoj obraz pierwszy jeden z wielu), jednak potem probuje on wczytac dane ktore znajduja sie w innej czesci plyty. A tworzenie ripow wieloplytowych nie polega na dzieleniu obrazow tylko na wnikliwej analizie z ktorych danych gra krozysta w danym momencie i takie ich podzielenie, by umozliwic granie z tzw. swap pointem. Problem jest nieduzy gdy mamy na przyklad katalog \Missions a w nim pliki Level1, Level2, Level3 itd. W takim wypadku nalezy nagrac czesc misji na CD 1 a czesc na CD 2, i stworzyc dla pewnosci tzw. zakladke (ostatnia misja CD 1 zawarta jest tez na CD 2).Sprawa komplikuje sie gdy mamy gre nie podzielona na levele (np. resident evil code veronica). Wtedy trzeba wiedziec gdzie np sa dane obslugujace lokacje do ktorejs tam wlaki na przyklad i na obie CD wrzucic glos, muzyke, lokacje, psotacie, przedmioty i reszte odpowiedizalne DOKLADNIE za to miejsce w ktorym dzieje sie walka. Jest to bardzo skomplikowane, i mysle ze tym zagmatwanym skrotem myslowym skutecznie obrzydzilem Ci pomysl robienia DVDRipow na PS2. Zbieraj na nagrywarke, ktore nie sa wcale juz takie drogie (gdy kupowalem swoja zaplacilem za nia 1000 zl) i rob kopie swoich oryginalow. I nawet nie wspominaj o piractwie... Juz nie chodzi o moje przekonania dotyczace praw autorskich, ale o jakakolwiek etyke na, publicznym w koncu, forum!