Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2005, 23:03   #10
amisat
Amisat

Data rejestracji: 23.12.2002
amisat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile Błędy i palnik?

Cytat:
Napisany przez madmax2
Uuu masakra. Nie dziwię się, ze Ci LG tych płyt nie czyta (a jaka to marka płyt?).
Mói krewni mają LG DT 885 NY - produkcji z końca 2002 roku. On też nie chce czytać płyt z taką ilością błędów PI. Pomogła dopiero zmiana płyt na TDK i Verbatim. Generalnie minusy tych marek LG też czyta bez trudu. Toleruje płyty z iloscią błędów PI do około 200 z hakiem.
Co do bitsettingu to polecam program BookType. Powinien być w dziale download. W razie trudności ze ściągnięciem spróbuj zassać ze strony

www.cdrlab.pl

Program znajdziesz w dziale download.
Po zaistalowaniu i włożeniu płyty DVD+R do nagrywarki wciśnij przycisk change i ustaw na DVD-Rom. Program pozostaw uruchomiony i odpal soft do nagrywania i nagrywaj. Poszukaj jeszcze w postach. Ja dawno nie używałem BookType, bo wgrałem do mojego Litka bios z autobitsettingiem.
P.S.
Dla pewnności spróbuj najpierw na DVD + i - RW
Pozdr.

Cześć, a mnie to samo się trafiło 2 tygodnie temu i już do dzisiaj trwa.
Też zaczęły przerywać filmy.Ale po datach trafiłem od kiedy.Nagrywałem na esperanzach DVD-R ( mój palnik to DVD Litek x12) i vakosach DVD+RW.Do 20.12.04 nagrane filmy odtwarza normalnie DVD stacjonarne (kilka modeli), a po tej dacie nagrane już zacina się i leci do końca lub umiera, trzeba włączyć i wyłączyć.Myślałem,że to płyty, DVD stacjonarne ,aż zrobiłem testy jakościowe nagranych płyt.I wszystkie po 20.12 mają od połowy płyty ogrom błędów, i już nagrałem na Verb.,Esperaz.,Platinum .Przed 20.12 wszystkie miały błędy ale małe i na całości rozłożone. Myślę ,że palnik,ale muszę być pewny bo kupiłem w mega avansie, a tam trzeba być pewnym(żeby tylko).
Jak ktoś to miał to proszę o opis,może coś przegapiłem.(Mam wszystko włączone,DMA,i przez 20.12 było dobrze a nic nie robiłem)