Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.01.2005, 16:36   #716
jarqu
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.12.2004
jarqu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=Berion]Cześć...
Właśnie chodzi o to, że nie zrobisz! Brakuje Ci wiedzy (mnie również). Nie wystarczy sobie w Alcoholu podzielić na 700MB (i tak nie chce mi się wierzyć, że program zgodził się nagrać to na płytę 700MB - to w końcu nadal jest obraz DVD, nawet jak jest podzielony :/). Myślisz, że to takie proste? RIP'owanie gier na PS2 polega na ""wypakowaniu"" plików z płyty. Kompresji FMV, ścieżek audio, obcieciu niektórych elementów z gry (np. lokacje, czy textury) itp. Potem trzeba usunąć informacje z pliku (SLES, SCES itp), o nośniku na którym była nagrana gra, wielkości plików i wiele, wiele innych dupereli... ... I co dasz radę? ^_^

Z kopią/nagraniem RIP'a nie powinno być problemu, ale ze zrobieniem jak najbardziej.

Witaj
Masz rację że nie zrobie tego ripa-tak jak mówisz...to za bardzo skomplikowan robota..
To też trzymam się starej procedury...kopie zapasową trzeba robić mając dvdrw a nie tam dzielić plik obrazu.
Mam pare gier oryginalnych,których chce zrobić kopie zapasową....To co napisałem że chce kupić piraty...to nieźle musiałem być nachlany...też nie przepadam za piractwem ....ale kopie zapasową z oryginalnego krążka (dowolnego czy to program lub coś innego)można zrobić ...i oto mi właśnie chodziło,żle się wyraziłem No to zbieram na dvdrw to wtedy zrobię kopię zapasową bo szkoda mi tych gier i nie tylko..Cześć
jarqu jest offline   Odpowiedz cytując ten post