Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.01.2005, 12:44   #56
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lan nie jest wymagany( by odtwarzać wszystko), ale uważam ,że to obowiązek
Lan w Xboxie ,czyni go własnie niezależnym ( mozesz nawet adres Mac emulować - więc podepniesz się do np. internetu kablowego ..bez problemu ).
Dla mnie Xbox z XBMC ( XBox Media Center ) - jest wzorcem (brzydkim/głośnym.....bo i tani) sprzętu , który wchodzi do "salonu" ( Kissy maja sieć , Tunery TVSat.... - oczywiście wybrane modele ).
Co to daje:
Siedzisz wygodnie w fotelu i na kliknięcie masz np.:
1. każdy rodzaj ( typowych, na dzisiaj) mediów z dowolnego zródla ( XboX , PC , internet ...może cross do sąsiada )
2. jak cos ruszy na początku , to na 100% pójdzie do końca ( jak błedów nie ma)
3. jak chcesz pograc - to mnóstwo tego i sporo emulatorów starych konsol działa ( sam bawiłem się w gierki ze starej Amigi).
4 . chcesz w internet zerknąć ( na OTV ) , czy pocztę odebrać - możesz ( choć klopotliwe....).
5.web radio ( niektórzy tylko tego słuchają ) , pogoda , zwiastuny fimów z USA....
6.itp. itd.
Zabawa w jego konfigurację w dużej mierze polega na edycji plików ini ( nie musisz wiedzy informatycznej posiadać) i tak można ( mam u siebie) zdjęcie rodziny na starcie itp. ( pomysłów mnóstwo).
Mnie wystarczyła godzinna zabawa Xboxem , by KISSa450 sprzedac ( choć jakość obrazu lepsza , ale...)

Ps - audio słucham na sprżecie audio ( typowym stereo) , a mp3 i wma z podpiętego pod niego sprzetu - wrażenia odsluchowe inne , ale jak zainwestujesz w porżadny amplituner i zestaw kolumn , to ...czemu nie ( jednak w Xboxie - wiatraczek szumi, wiec do np. klasycznej muzyki się nie nadaje).
Wiatraczek można zwalniać programowo nawet do 10% obrotów ( inni zmieniają na cichszy) - mnie nie przeszkadza, ale...
hojlo1 jest offline