|
No i klapa... próbowałem czegoś szukać. Wgrałem BIOS Oki (czy jakoś tak) za pomocą IntFlash'a i nadal to samo. Potem znalazłem (także na forum) link do jakiejś zagranicznej stronki - tam były BIOSy CS09_patched_cf i jeszcze CS09_unscrambled - wgrałem ten pierwszy (pokazało oryginalny programik LiteOn'a do update'u i update z CS09 do CS09). Nero InfoTool pokazuje ten sam BIOS z 14.12.2004 i nic. Płytki dalej nie idą - ten sam błąd :-( Nie chcę narazie innych, bo kupiłem tych 50 i co? Na śmieci? Szkoda mi trochę pieniędzy - już prędzej bym nagrywarkę wymienił na gorszą, ale żeby czytał... znowu od modelu 1633 nie chcę wrzucać, bo w razie pojawienia się oficjalnego BIOSu LiteOn'a, na którym by wszystko działało - zapewne ja bym sobie nie poradził z upgradem (bo podobno pokazuje, że nie ten BIOS do tej nagrywarki, bo myśli, że to jest starsza)... natomiast chciałbym bardzo pobrać plik od Gareona ale żaden link nie działa :-( może ten BIOS zadziała i w końcu coś się ruszy? :-( Może macie jakieś namiary, które działają albo podajcie mi proszę instrukcję, która na 100% zadziała i nie będzie na tyle skomplikowana, żeby samemu edytować BIOS? :-( Bardzo proszę :-( I przepraszam, że zawracam głowę w nowym poście, ale przeszukałem CAŁE forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi... :-(
|