Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.01.2005, 09:16   #65
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ormianin - masz problem ( praktycznie ..jak kazdy).
Musisz go sam rozwiązać ( każdy indywidualnie podchodzi).
Jeżeli podchodzisz do Xboxa, jako kolejnego PC - absolutnie nie ma sensu kupować,..... zas , jak go potraktujesz , jako DVD/divx ( a właściwie centrum multimedialne ) , na dzisiaj tylko on ...bezproblemowy.
Dla mnie sprzet następnej generacji - musi miec lan , czyli wyjście na świat , Po wielu bojach to chciałbym mieć np. ( na dzisiaj )DVD/Divx na wzór KISSA DP500( rozbudowanego na max) ,ale z funkcjonalnością minimum Xboxa ( wybranie najlepszych cech z każdego sprżętu).

anasiza - dla mnie ( po prawie 2letnich testach różnego rodzaju DVD/divx i śledzenia na bieżąco róznych "for" ) - kupowanie obecnych DVD/Divx jest wlaśnie wielką głupotą.
Różnica miedzy mną ( odkąd mam Xboxa) a posiadaczami Boewoodow/Cyberhomów/Mant /Wiw...jest taka,że ja jestem użytkownikiem tego sprzętu, czyli "ogladaczem" , Wy zaś stanowicie ( w dalszym ciągu ..i to jest smutne) rzeszę "betatesterów" ....co Wam pójdzie , co nie.
Dla mnie - gdy z Żoną wymyślimy o 20:00 oglądnięcie "cos naszego" - to siadamy "przy lampce wina"( w "salonie").... i tak jest ( mlodsze pokolenie , w tym czasie np. szaleje na PC w internecie i.... kazdy się jest zadowolony ).
Ty zas, w tym czasie - DrDivx włączasz , by film przerobić.
Mam sprzet do oglądania i jak bym mial robic , to co opisujecie na swoich "forach"....to zostaję przy PC (choć teraz nie muszę , bo Xbox to wszystko robi).
Ps -ostatni naszym domowym hitem na Xboxie - jest " domowy pokaz slajdów" z podkładem muzycznym w tle .....ze zdjęć zrobionych cyfrówką.
Pokaz ( z: przenikaniem, powiększaniem, przesuwaniem itp..zawsze na pełnym ekranie) - robi sam Xbox .
Kto nie widział Xboxa w dzialaniu , nie może go porównac do zwykłego DVD/Divx - bo ...to bezproblemowe Centrum Multimedialne ( ubogie, bo poczatek , ale uważam ,ze taki kierunek będzie....juz nawet nowy sprzet tak zaczyna mieć).

Ormianin - własnie XBMC wyznaczyl standard ( nawet Microsoft , to przyznal....choć nie wprost , bo nie może i szykuje do PC własna wersję systemu opartą na XBMC( Windows Media Center )... z pilotem itp ( w xboxie 2 ma to podobno byc fabrycznie )...np.http://www.winsupersite.com/reviews/...ediacenter.asp
XBMC - to obsługa pilotem jak w zwykłej stacjonarce ..tylko ładniej i po polsku... .

anasiza - jak u Ciebie z np. .mpg/.dat/.rmvb/.... do tego z napisami?
Jak z wielkoscią liter/liniejek tekstu....proporcjami filmu i dopasowaniem do ekranu?.....
(te problemy można mnożyć... - ja ich nie mam )
Ps - oczywiście jest to ..moja droga.. a innym życzę , by ich sprzęt przynajmniej zachowywal się jak ...Xbox.

Ostatnio zmieniany przez hojlo1 : 17.01.2005 o godz. 15:33
hojlo1 jest offline